сряда, 29 март 2017 г.

Пастички"Изкушение "

Чувствам се виновна и когато ги правя и когато ги ям , оттам идва името им...но съм безсилна да им устоя... ! ☺  
Продукти :

400 гр.бишкоти "Савоярди "

За крема:
200гр. меко масло
100 гр. пудра захар
40 гр. какао
200 мл. течна сметана
200 гр. черен шоколад/ кувертюр

За глазурите :

350 мл. течна сметана
150 гр. черен шоколад
100 гр. млечен шоколад
100 гр.бял шоколад

За сиропиране
300 ml.вода
100 гр.захар
2 есенции ром на д-р "Йоткер"

Първо си приготвяте крема .
Пресейте пудрата захар и какаото. Сипете ги в купа и заедно с мекото масло ги разбийте на пухкав крем, с помощта на миксер.
В друга купа сложете натрошеният на парчета черен шоколад/кувертюр и залейте с кипналата сметана. Оставете така за около 2-3 минутки, от топлината шоколада ще се отпусне и тогава, разбъркайте с дървена лъжица, до окончателното му стопяване. Ще се получи гладка, тъмна, лъскава смес.
Сложете я за около 15 минути във фризера, да се охлади добре. Когато я извадите, тя ще  е с гъстотата на кексово тесто, но не и втвърдена. Разбийте я с миксер докато стане плътен крем и смесете с масленият.Готовия крем прехвърлете в сладкарски пош.
Сварете си сироп от водата и захарта и когато го махнете от котлона добавете вътре и есенциите ром . Взимате една по-голяма тава и започвате да си редите бишкоти, но оставяйте разстояние между тях .След това леко ги сиропирайте,не прекалявайте,защото ще се разкашкат . С поша нанасяте плътна и дебела линия крем върху всяка бишкота и след това отгоре залепвате още една като леко притискате . Сиропирайте пак лекичко горната бишкотка . Когато сте готови с всичките си пригответе първо тъмната шоколадовата глазура.
Сложете да заври на котлона 250 ml.сметана и когато това стане дърпате съда от котлона и добавяте вътре млечния и натуралния кувертюр или шоколад . Разбъркайте докато се разстопи хубаво и да поизстине сместа и залейте пастичките както са в тавата или ако искате както аз правя  , пренасям си ги по няколко върху скарата на микровълновата печка поставена в тава ,заливам ги и когато се отцеди излишното ги връщам в тавата и си пренасям следващите,постъпете както ви е удобно . Вкарвате готовите пастички в хладилника за около 2 часа и след това си загрявате 100 ml.сметана,разтваряте в нея белия шоколад и леко като поизстине върху готовите с лъжица си рисувате къдрички и линийки по ваше желание за украса .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.