четвъртък, 16 март 2017 г.

Ябълкова торта

Само,ако знаехте колко е вкусна тая торта вече щяхте да тичате за продукти към магазина ! 
Не се шегувам, супер лека,сочна и ефирна и в същото време елементарна за приготвяне,бърза ,без печене ,а и като материали няма нищо особенно,което ще рече,че и грам не е скъпа.Не познавам човек, който не я е харесал от близки и познати,а напротив всеки вкуси ли я иска рецептата или ако ще ми идва на гости "казва "Ленче  направи оная торта готината ! 
Продукти :

7 жълти или зелени големи ябълки
бисквити "Закуска"-1 бели,1 шоколадови
смлени орехи 200 гр.
канела по ваша преценка
захар 100 гр.
пудра захар 150 гр.
заквасена сметана 800 гр.(нарочно така ви го написах,защото незнам на какви разфасовки ще попаднете)
какао " Нескуик" за поръсване отгоре
Измивате,обелвате и настъргвате ябълките в една голяма купа,прибавяте там орехите,захарта и канелата.Разбърквате всичко добре.
В друга купа разбърквате сметаната с пудрата захар.
Взимате тортената форма и започвате да редите първо от белите бисквити, като гледайте да няма дупки,тоест правете си снадки .
Отгоре изсипвате обилно от ябълковата смес(трябва визуално да си я разделите на 4),подравнявате и следва пласт от сметаната .
След това редите шоколадов ред бисквити, пак ябълкова смес и пак сметана.Редите
така докато ви свършат продуктите, на мен обикновенно ми се получават пет реда,като най-отгоре завършвате с бисквитен ред ,който намазвате директно с последната останала сметана !
Слагате тортатата в хладилника,нека престои там поне 4-5 часа,за да може хубаво да се смешат вкусовете на продуктите и ябълките да успеят естествено да сиропират бисквитите.След това махате ринга на формата и украсете по желание,аз не се вживявам много в украсата на тая торта,а просто посипвам отгоре какао през сито и пак я връщам в хладилника. Готова е за консумация, но имайте впредвид,че на следващия ден е още по -вкусна ! Тичайте към магазина ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.