Много са бързи и лесни за приготвяне тези шницелчета,защото се пържат с лъжица,а и са чудесен вариант,когато не ни се пържат кюфтета, а пък вкъщи си ги искат и търсят (аз така тактично си решавам проблема,много по-бързо,по-чисто и по-лесно е,а че са и много вкусни спор няма !
Продукти:
1\2 кг.кайма
2 яйца
1 глава лук
чубрица
кимион
сол
1\2 чаена лъжичка сода
черен пипер
5.с.л.равни брашно
200 ml.вода
олио
Слагате каймата в купа,добавяте нарязания на ситно лук и всички останали продукти .
Разбърквате хубаво и слагате сместа в хладилника за 1\2 час.
След това си ги изпържвате в тиган с хубаво загрято олио(да има един пръст и ако се налага си доливате при пърженето ) ,но нека котлона да е на средна степен,да не е на най-силното да не останат сурови отвътре.Гребете с лъжицата и слагате в тигана,чиста работа.
Готовите шницелчета ги вадя върху кухненска хартия, за да поеме излишната им мазнина.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.