събота, 18 март 2017 г.

Свински врат в уникална медена марината (пече се в плик)

Божествена вкусотия е тази рецепта !
 Месото става супер крехко,сочно,ароматно не ми стигат думите да го опиша,абе точно да си оближеш пръстите ! 
Когато преди няколко години го приготвих за първи път щях да имам гости,шефа на мъжа ми със семейството му . Рискувах с тази нова рецепта да взема да се изложа точно където не трябва,но не сгреших .Медения свинския врат се превърна в сензацията на вечерта и обра всички оваций,а бях приготвила и други интерсни неща,които просто останаха в сянката на печеното. 

Продукти :

свински врат 1,5 -2 кг.
3 с.л.мед
5с.л.кетчуп
4 супени лъжици соев сос
1\2ч.л чесън на прах
2 с.л.подправка за барбекю на "Пикантина"
кимион 1\2 ч.л.
сол и черен пипер на вкус
1 чаша 200 гр.вода

Приготвяте марината от абсолютно всички изброени неща.Взимате
един конец и овързвате стегнато месото с него (става много крехко ) и след това го слагате в плик за печене на пиле.
В плика при месото изсипвате приготвената марината,стягате плика, разклащате го хубаво и го поставяте в тавата в която ще печете,а нея я оставяте в хладилника да престои поне 5-6 часа,като от време навреме ходете и пораздрусвайте леко плика марината да облее месото навсякъде.


Слагате го да се пече на максимум градуси на фурната половин час и след това намалявате на 180 още два часа .След това отивате и разкъсвате плика,за да се запече ,а отгоре месото да хване златисто-кафява апетитна коричка,някъде 15-20 минути са достатъчни . Месото ви е опечено перфектно,сочно и ароматно е,а покрай него отвсякъде има прекрасен ,тъмен,безумно вкусен сос.
Извадете месото на кухненска дъска да изстине 20 минути, така ще ви бъде по-лесно да го нарежете на филийки ! 
Сервирате с гарнитура по желание, но според мен най-му отива картофеното пюре и то задължително домашно приговено .

Няма да ви обяснявам как се прави пюре,убедена съм че знаете.Някой му слагат течна сметана, но на мен ми е тежко така и се придържам към класиката картофи-мляко-масло-сол .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще научавате новите рецепти ,  може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.