четвъртък, 9 март 2017 г.

Шоколадова бисквитена торта



Най-вкусната,най-бързата и въобще най-добрата бисквитена торта,която някога съм опитвала...и това не е защото е моята бисквитена торта,а просто,защото е факт ! Дори мъжа ми преди да се влюби в мен се влюби в нея... ☺ и днес наобяд като си хапваше и го чувах как мърмори  " тая торта е невероятна",а той хич не е по хваленията ,но на тази торта неустоява и сипе хвалебствия с лекота,въпреки,че не са част от характера му.И така минавам към рецептата:
Продукти:
2пакета бисквити"Закуска "големи (едни бели и едни шоколадови)
2 нишесте " Шоколад " 
100 гр.какао "Нескуик"
2 литра прясно мляко (ще ви остане малко,около една чаша)
12 бр.с.л захар равни
1 шоколад "Милка" по избор за украса

Сварявате двете нишестета заедно по указанието отзад на опаковката ,а в млякото предварително слагате и захарта.
Когато крема е готов,дърпате от котлона и изсипвате вътре в тенджерата 100 гр." Нескуик"  и разбърквате да се стопи хубаво и да стане хомогенна смес!

Нескуика прави от обикновеното нишесте шедьовър :) много силно концентрира шоколадовия вкус,и никой неможе да познае ,че всъщност яде най-обикновенно нишесте :)Това е моята тайна съставка !
След това си взимате някоя голяма и дълбока тава,като тази на снимката и започвате да редите като най-отдолу първо сипвате два черпака крем.
Започвате с ред от белите бисквити, като първо просто за секунда ги потапяте в хладко прясно мляко.Не се старайте да няма дупки между бисквитите,не е проблем.Отгоре пак заливате с крем и следва ред от шоколадовите и така докато ви свършат съставките.На мен ми се получават точно два бели и два шоколадови реда и обикновенно ми остават 3-4 бисквити.Отгоре завършвате с последния крем и я слагате в хладилника за един час.
После я украсям като натрошавам наситни парчета останалите 3-4 бисквити и настъргвам шоколада.
Връщате я пак в хладилника за още половин час , няма нужда да я чакате много готова си е,сочна,вкусна и прекрасна за консумация .
Гарантирам ви 101 % перфектен резултат и който  и да я опита ще се влюби и в нея и във вас и ще моли за още..... ☺просто вкуса и води до пристрастяване ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.