понеделник, 13 март 2017 г.

Качамак




Обожавам качамак,но ето такъв  със много сирене и мръвки ! Да мръвки,защото това не са пръжки,а нарязани и изпържени мръвчици от обезкостен свински врат. Страшна вкусотия,едва го опазх,за да му щракна 1-2 снимки Оргиналната рецепта е с царевично брашно,но на мен лично с царевичен грис по ми допада.Ще ви напиша дозата за две порции,а вие си преценявате колко ще са ви необходими на вас :

Продукти:

2 литър вода
200 гр.царевичен грис
500 гр.свински врат обезкостен
300 гр.сирене
Олио
Масло 50 гр.

Нарязвате си месото на хапки и го изпържвате в тиган с олио.

Слагате тенджера с 2 литър вода и една щипка сол на котлона да заври. Когато заври сипвате гриса и бъркате енергично 3 минути и е готово.
Супер бързо,лесно и вкусно .Прехвърляте сварения качамак в тава ,разстилате го хубаво и отгоре подреждате натрошеното сирене и мръвките.
В останалата мазнина от пърженето на месото, добавяте и малко масло,връщате тигана на включения котлон,целта е да се стопи маслото и да зацвърчи и заливате навсякъде качамака с мазнината. Това е ...може да сервирате ! Добър апетит !  💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.