събота, 25 март 2017 г.

Мераклийски джоланчета




Мераклийски джоланчета

Топят се в устата тези джоланчета-ароматни,крехки и много, мноооого вкусни , прекрасно съботно меню ! 

Продукти:

2 кг. предни свински джоланчета
1 средна глава целина
3 големи глави кромид лук
3-4 обелени домата
3-4 зелени чушки
3-4 средни моркова
250 грама гъби печурки
10 тина връхчета розмарин
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
червен пипер на вкус
150 мл. вода
100 мл. червено вино
3 дафинови листа
5-6 лъжици олио

Натриваме джоланите със сол, смлян черен и червен пипер на вкус.

Нарязваме всички зеленчуци на шайби. Объркваме ги и леко подправяме с малко сол.В тавата в която ще печем слагаме 2-3 лъжици олио и като основа разпределяме  половина от нарязаните зеленчуци . Върху тях разполагаме овкусените джоланчета. Около тях поставяме розмарина и дафиновите листа. Отгоре слагаме останалите зеленчуци. Равномерно изливаме виното и водата ,завиваме с алуминиево фолиои пъхаме в печката. Около 40 минути печем на 200 градуса и около 2 часа на 150 градуса . Ще ви харесат много,спокойни почивни дни . 💗



Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.