понеделник, 20 март 2017 г.

Фалшиво "Болонезе "

Това не е рецепта за спагети "Болонезе", въпреки че на вид много приличат на тях,но повярвайте ми по нищо не им отстъпват,с много по-малко материали са,много по-бързо се готвят,побългарени са в много аспекти и общо взето в тях няма нищо италианско,освен самите спагети .
На пример Болонезето се прави с телешка кайма,а тези са със свинска в случая,а в  къщи всички са любители на пастата във всичките и форми и много често е част от менюто ни,но тези спагети са начело в класацията по любимост и вярвайте ми има защо. Ети и рецептата :

Продукти :

1\2 кг.кайма (свинка или смес)
800 гр.млени домати консерва
200 мл.кетчуп
50 ml.олио
сол
черен пипер
настърган кашкавал
магданоз
спагети
Купувайте си винаги хубави спагети,разликата в цената не е голяма и не си заслужава компромис с вкуса на по-скъпите .
Започвате да готвите паралелно на двата котлона.
На единия слагате да заври вода за спагетите заедно с 1 ч.л.равна сол и ги сварявате според указанието на опаковката,а когато станат готови ги изцеждате през гевгир, изплаквате със студена вода и ги оставяте в гевгира да се отцедят хубаво .
В другата тенджера слагате консервата с млени домати,каймата и разбърквате хубаво да стане еднородна смес,добавяте олиото,кетчупа,малко сол и черен пипер и когато заври,намалявате котлона,за да не пръска,а просто да си къкри.Варите соса някъде 15 минути,а единствената цел е да изври излишната вода от доматите ,тогава соса се сгъстява и е готов . Вярвате или не това е всичко . Кетчупа в тази рецепта е възловата съставка,първо притъпява киселия вкус на доматите и соса става приятно много леко сладникав и второ овкусява целия сос и не му е необходимо нищо друго като подправки,защото той е свършил 90% от работата . Горещо ви препоръчвам да си ги приготвите, ще ви харесат .
Когато соса стане готов изсипвам два черпака от него при вече сварените спагети и и ги разбърквам хубаво,сипвам в чиния от тях,а отгоре им изливам по още около половин черпак на порция,
поръсвам с настърган кашкавал от който всеки иска по много и само чувам "На мене още кашкавал,ощеее..." и ръсвам малко нарязан на ситно магданоз за свеж аромат и красота .
Това са моите експресни спагети,има няма 20 минути и всички ще са нахранени и щастливи,а вие може да се насладите на свободната вечер с любим филм или книга или просто да си дремете пред телевизора като мен .
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.