Всяка уважаваща себе си жена трябва да умее да прави добре две неща -"69 и Мусака" ☺ е казал народа на първото мястото му не е тук ,тук ще говорим за "Мусаката" !
Любима вкусотия вкъщи,не е сложна за приготвяне и вероятно всички вие си я приготвяте често,ето и моя начин1\2 кг.кайма
1кг.картофи
1глава лук
100 ml. млени домати
Олио
Черен пипер( млян)
Червен пипер
Чубрица
Сол
За заливката:
4 яйца
1 кисело мляко
1\4 ч.л.сода
2 равни супени лъжици брашно
Щипка сол
В тавата в която ще се готви мусаката сипвам олио и я слагам да се загрее на котлона и слагам лука да се пържи,щом леко омекне добавям и доматите,солта,черния и червния пипер,чубрицата и една чаша вода.
Добавям и каймата и разбърквам хубаво докато се раздроби напълно и обедини с подправките.Изключвам котлона и изсипвам в тавата нарязаните на кубчета картофи.Доливам вода почти догоре на тавата и слагам да се пече.
изсипвам отгоре заливката, която съм си приготвила,включвам фурната да пече само отгоре връщам тавата и наблюдавам печенето максимум 5-10 минути са достатъчни.
Едно от най-важните неща ,за да се приготви неустоимо вкусна мусака е перфектната заливка,която трябва да е дебела,вкусна и сочна,а моята е точно такава .
Повярвайте ми имам една приятелка,която като идва на гости винаги си поръчва да сготвя мусака и като хапне всеки път казва "Господи няма ли как една тава само със заливка да ми опечеш ?"☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.