събота, 4 март 2017 г.

Яйца на очи

Помните ли филма"Васко да Гама от село Рупча" ? ...  там главния герой ,който беше 7 ми клас беше избягал на кораба с баща си,кри се сумати дни в спасителните лодки и когато го откриха беше изгладнял като вълк.Изпратиха го при главния готвач на кораба  ролята на който се изпълняваше от великия Георги Русев и хлапака опустошавайки
всичко,което му се сервираше за храна го похвали,че е много вкусно.Тогава той му отговори "Трябва любов мойто момче,каквото и да правиш трябва да го правиш с любов, иначе не става....аз и Яйца на очи да ти изпържа пак ще си оближеш пръстите" !
Още тогава тази фраза ми се запечата в главата и формира специално отношение в мен към яйцата на очи  и  въобще към храната.Разбрах,че няма обикновенни и сложни ястия,а вкусни и не вкусни и правилния път към вкусните е да ги приготвиш с желание и любов...!
Пържа яйцата винаги в обилно количество масло за три яйца  около 60-70 гр. слагам на слаб котлон и когато се стопи и леко зацвърчи,чуквам яйцата.Жълтъка трябва да остане сочен и цял по време на пърженето, внимавам да не се изсуши.
Отгоре посолявам и добавям щипка червен пипер.Сервирам в чиния с разстлано кисело мляко около 200 грама и отгоре върху яйцата  изсипвам останалото от пърженето масло в тигана .
Ако ще пържа и за друг човек процедурата е същата,като започвам с ново парче масло в тигана .Това е ...и да много са вкусни, и да.. както обясни Георги Русев няма значение какво готвиш правиш ли го с желание и мерак , защото" Готвенето всъщност е любов" !💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.