Помните ли филма"Васко да Гама от село Рупча" ? ... там главния герой ,който беше 7 ми клас беше избягал на кораба с баща си,кри се сумати дни в спасителните лодки и когато го откриха беше изгладнял като вълк.Изпратиха го при главния готвач на кораба ролята на който се изпълняваше от великия Георги Русев и хлапака опустошавайки
всичко,което му се сервираше за храна го похвали,че е много вкусно.Тогава той му отговори "Трябва любов мойто момче,каквото и да правиш трябва да го правиш с любов, иначе не става....аз и Яйца на очи да ти изпържа пак ще си оближеш пръстите" !Още тогава тази фраза ми се запечата в главата и формира специално отношение в мен към яйцата на очи и въобще към храната.Разбрах,че няма обикновенни и сложни ястия,а вкусни и не вкусни и правилния път към вкусните е да ги приготвиш с желание и любов...!
Пържа яйцата винаги в обилно количество масло за три яйца около 60-70 гр. слагам на слаб котлон и когато се стопи и леко зацвърчи,чуквам яйцата.Жълтъка трябва да остане сочен и цял по време на пърженето, внимавам да не се изсуши.
Отгоре посолявам и добавям щипка червен пипер.Сервирам в чиния с разстлано кисело мляко около 200 грама и отгоре върху яйцата изсипвам останалото от пърженето масло в тигана .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.