сряда, 22 март 2017 г.

ЛЕКА БИШКОТЕНА ТОРТА С ИЗВАРА И СЪС СИНИ СЛИВИ

Тази торта се роди абсолютно случайно и непланирано ей така от нищото .
Бях купила извара да правя един сладкиш с нея,но се разкандърдисах,защото реших че ще е сух и твърд,нещо в рецептата му ме притесняваше и се отказах,но трябваше да оползотворя за нещо изварата .Погледнах в хладилника и видях кофичка  сметана,а на вратичката  непълно пакетче със сушени сини сливи(мъжа ми си ги купува) и си казах ,а супер ето го крема .Оставаше да измисля да опека ли блат или да купя готови и тогава ми дойде идеята за бишкотите,така че се разходих до магазина за бишкоти. Крайния резултат беше,че без да искам си стана една много лека,свежа и приятна торта и беше опустушена много бързо и сега чат-пат си я приготвям,а днес я направих специално, за да я споделя с вас и вие и семействата ви също да се насладите на нежния и ефирен вкус !

Продукти :
500 гр.обезсолена извара
1 кофичка заквасена сметана 400 гр.
200 гр.пудра захар
2 ванилии
бишкоти 400 гр.
какао "Нескуик"  100гр.
есенция ром на д-р Йоткер 3 ампули
100 гр.сушени сини сливи
прясно мляко 300 ml.за сиропиране

В една купа си забърквате крем от изварата,сметаната,пудрата захар и нарязаните на дребни късчета сини сливи .
В формата за торта започвате да си подреждате плътно една до друга бишкотите, като преди това ги топвате за момент в хладкото прясно мляко.
Когато запълните реда отваряте една ампула есенция и наръсвате навсякъде по блата,а след това обилно намазвате хубав слой крем . Продължавате със следващия ред и процедурата е същата,излизат точно три реда бишкоти,а най отгоре завършвате с крем,но си оставете много мъничко,когато стегне тортата и махнете ринга да я замажете отстрани до гладкост .Слагате
я в хладилника за два часа,после махате ринга,заглаждате страните с останалия крем и я украсете по ваше желание.
Аз я украсих обилно поръсене със смес от смлени бисквити и орехи,защото много си отиват с вкуса на самата торта .Да ви е сладко ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.