вторник, 7 март 2017 г.

Кайма с яйце от " Цорко "

Все някой от всички вас   е 
от кв.Надежда в София и още като е видял снимката е познал,че това култовия сандвич на квартала и няма надежденец,който не го знае,а именно "Кайма с яйце от Цорко". 
Вече поне 20 години там винаги е лудница от народ 24 часа,чака се отвън по 20-30 минути,защото се приготвя на момента и дори полицейските патрулки нощно време си правят смените там,за да хапнат. Да
но мен любовта ме доведе в Русе и зарязах София и напоследък често се сещам за " Цорковеца"както го наричаме там и затова се заех да го възпроизведа в домашни условия и наистина резултата е 100 % успеваемост.Тъй като се приготвя на плоча,а аз нямам използвах тигана с 2-3 капки мазнина. За два сандвича ви трябват следните продукти:

2 питки
200 гр.кайма
2_яйца
сол,черен пипер
кетчуп и майонеза
прясно зеле(оргинала е с нарязано прясно зеле вътре в сандвича,но аз винаги го махам или казвам моя да е без зеле)

Първо върху парче фолио сложете питките и ги вкарайте във фурната на130 градуса да си седят там докато приготвяте каймата.Така когато тръгнете да сглобявате сандвича питката ще топла,топла все едно току що е опечена.
Сложете тигана на котлона с две-три капки олио в него нека хубаво да се нагорещи и тогава намалете на средна степен.Трябва да действате по-бързичко..Там са като машини персонала ☺ . Слагате 100 гр.кайма в тигана,
разстилате я и върху нея чуквате едно яйце,малко сол и черен пипер
и с две вилици бърках аз(там го правят с строителни шпакли )започвате да разбърквате яйцето с каймата като целта е да стане еднородна смес
и когато това стане оформяте като шницел
и го оставяте да се пече , пак ви казвам котлона не трябва да е силен,защото то става дебело и отвътре ще остане сурово . Когато , да го наречем шницела се опече от едната страна той се стяга и много лесно го обръщате и от другата да се доизпече и след това си приготвяте и втория по същия начин.
Изваждате топлите питчици от фурната,разрязвате ги на две
и подреждате вътре шницела,майонеза, кетчуч  и нарязано зеле както е в оргинала и си хапвате сладко,сладко "Цорковец " насред Русе,гледайки Дунава през прозореца !
"Цорко" е разконспириран и сега обмислям да отворя филиал тук  ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.