Причините са естествено, че е безумно вкусно , втората е царствения му външен вид , достоен за празнично ястие и третата не по-малко важна от предните две , че е лесно за приготвяне и никой не би се затруднил с направата му ,а при положение, че има да се сготвят още сумати неща,кой не би се зарадвал на една бърза и лесна страхотна вкусотия в която гарантирам, че всеки , който опита ще се влюби.
Продукти за 6 порции :
6 палачинки (аз препоръчвам да го направите с катми ,защото са по-дебели и стоят по-мекички и текстурата на ястието става разкошно пухкава , аз приготвих 1/2 доза от ТАЗИ РЕЦЕПТА от нея се получават 8 бр. )
300 гр. хубаво свинско филе
300 гр.гъби "Печурки "
1 кутийка топени сиренца "Президент "
1/2 ч.л. черен пипер
40 гр.масло
300 гр. хубаво свинско филе
300 гр.гъби "Печурки "
1 кутийка топени сиренца "Президент "
1/2 ч.л. черен пипер
40 гр.масло
За соса "Бешамел"
200 гр. настърган кашкавал
Първо си пригответе тестото за катмите ,защото трябва да престои един час , преди да ги изпържите .
Измийте гъбите и ги нарежете на парченца, нарежете и филето на кубчета.
Сложете тиган на котлона с парчето масло , а котлона нека е на средна степен . Сложете гъбите в тигана ,разбърквайте ,те ще пуснат вода и когато поомекнат добавете филето , топените сиренца и черния пипер .Някъде 2-3 минути и топенето сирене ще се стопи ,разбъркайте отново всичко и махнете от котлона .
Сложете тиган на котлона с парчето масло , а котлона нека е на средна степен . Сложете гъбите в тигана ,разбърквайте ,те ще пуснат вода и когато поомекнат добавете филето , топените сиренца и черния пипер .Някъде 2-3 минути и топенето сирене ще се стопи ,разбъркайте отново всичко и махнете от котлона .
Изпържете си катмите , разпределете плънката във всяка, а готовите навийте и подредете в тавичка.
Сега пригответе Бешамела , аз не го харесвам гъст ,защото изсушава ястието после,затова го правя малко по-редичък,като рядка боза ,той после при печенето си се сгъстява достатъчно и не изсушава ястието,а само го допълва и овкусява божествено , моя "Бешамел " е убийствен на вкус хора и не преувеличавам .
Слагате маслото на котлона да се разтопи, но да не се пържи и разтопи ли се добавяте и брашното,бъркате постоянно до златисто-кафяв цвят и започвате да добавяте по-малко на тънка струйка,като не спирате да бъркате и прясното мляко докато го сложите всичкото.
Ако сте бъркали правилно няма да са ви се образували бучици,но ако сте сгафили включете пасатора и той ще заличи грешките и ще го направи гладък .Овкусете със сол и черен пипер на вкус и стане ли соса с гъстотата на боза махате го от котлона !
Залейте палачинките с получения сос, а отгоре поръсете с настъргания на едро ренде кашкавал и запечете ястието на 200 градуса за 15 минути, до апетитен златисто-кафяв вид.
Слагате маслото на котлона да се разтопи, но да не се пържи и разтопи ли се добавяте и брашното,бъркате постоянно до златисто-кафяв цвят и започвате да добавяте по-малко на тънка струйка,като не спирате да бъркате и прясното мляко докато го сложите всичкото.
Ако сте бъркали правилно няма да са ви се образували бучици,но ако сте сгафили включете пасатора и той ще заличи грешките и ще го направи гладък .Овкусете със сол и черен пипер на вкус и стане ли соса с гъстотата на боза махате го от котлона !
Залейте палачинките с получения сос, а отгоре поръсете с настъргания на едро ренде кашкавал и запечете ястието на 200 градуса за 15 минути, до апетитен златисто-кафяв вид.
Това ще е и последната рецептата ,която ви споделям за тази година .
От сърце желая на всички ви страхотно посрещане на Новата година, хапнете си хубава от вкусната храна , която сте сготвили с много любов за близките си и бъдете много, мноооого щастливи през новата 2018 година ! 💖
От сърце желая на всички ви страхотно посрещане на Новата година, хапнете си хубава от вкусната храна , която сте сготвили с много любов за близките си и бъдете много, мноооого щастливи през новата 2018 година ! 💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.