събота, 30 декември 2017 г.

Палачинки със сос "Бешамел "

Палачинки с разкошна плънка ,запечени в сос "Бешамел " и гарнирани с хрупкава кашкавалена коричка , това е топлото предястие,което ще бъде на трапезата в къщи в Новогодишната нощ и най-искренно и горещо ви го препоръчвам и на вас .
    
Причините са  естествено, че е безумно вкусно , втората е царствения му външен вид , достоен за празнично ястие и третата не по-малко важна  от предните две , че е лесно за приготвяне и никой не би се затруднил с направата му ,а при положение, че има да се сготвят още сумати неща,кой не би се зарадвал на една бърза и лесна страхотна вкусотия в която гарантирам, че всеки , който опита ще се влюби.
Продукти за 6 порции :
6 палачинки (аз препоръчвам да го направите с катми ,защото са по-дебели и стоят по-мекички  и текстурата на ястието  става разкошно пухкава , аз приготвих 1/2 доза от ТАЗИ РЕЦЕПТА от нея се получават 8 бр. )
300 гр. хубаво свинско филе
300 гр.гъби "Печурки "
1 кутийка топени сиренца "Президент "
1/2 ч.л. черен пипер
40 гр.масло

За соса "Бешамел"

2 равни с.л. брашно
70 гр.масло
600 мл.прясно  мляко
1/3 ч.л.млян черен пипер
сол на вкус

200 гр. настърган кашкавал
Първо си пригответе тестото за катмите ,защото трябва да престои един час , преди да ги изпържите .
Измийте гъбите и ги нарежете на парченца, нарежете и филето на кубчета. 
Сложете тиган на котлона с парчето масло , а котлона нека е на средна степен . Сложете гъбите в тигана ,разбърквайте ,те ще пуснат вода и когато поомекнат добавете  филето , топените сиренца  и черния пипер .Някъде 2-3 минути и топенето сирене ще се стопи ,разбъркайте отново всичко и махнете от котлона . 
Изпържете си катмите  , разпределете плънката във всяка, а готовите навийте и подредете в тавичка. 
Сега пригответе Бешамела , аз не го харесвам гъст ,защото изсушава ястието после,затова го правя малко по-редичък,като рядка боза ,той после при печенето си се сгъстява достатъчно и не изсушава ястието,а само го допълва и овкусява божествено , моя "Бешамел " е убийствен на вкус  хора и не преувеличавам .
Слагате маслото на котлона да се разтопи, но да не се пържи и разтопи ли се добавяте и брашното,бъркате постоянно до златисто-кафяв цвят и започвате да добавяте по-малко на тънка струйка,като не спирате да бъркате и прясното мляко докато го сложите всичкото.
Ако сте бъркали правилно няма да са ви се образували бучици,но ако сте сгафили включете пасатора и той ще заличи грешките и ще го направи гладък .Овкусете със сол и черен пипер на вкус и стане ли соса с гъстотата на боза махате го от котлона !
Залейте палачинките с получения сос, а отгоре поръсете с настъргания на едро ренде кашкавал и запечете ястието на 200 градуса за 15 минути, до апетитен златисто-кафяв вид. 
Това е всичко, сервирайте горещи , фантастични са .Може да си притотвите всичко предварително и вечерта само да ги залеете със соса и запечете преди сервиране.
Това ще е и последната рецептата ,която ви споделям за тази година .
От сърце желая на всички ви страхотно посрещане на Новата година,  хапнете си хубава от вкусната храна , която сте сготвили с много любов за близките си и бъдете много, мноооого  щастливи през новата 2018 година  ! 💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.