Днес ей така , както си седях и добих желание да взема да стана и да забъркам едни соленки и докато не ме е напуснала музата побързах да го сторя. Сигурно ми омръзна тия дни от сладки неща и ми се доядоха соленки ...а да ви се похваля само сармите най-после свършиха ! ☺
Това са любимите ми " Сусамени соленки" , правят се за нула време , страшно вкусни и ронливи са , а
с формата им може да си правите каквото пожелаете , аз днес бях на вълна пръчици и няколко топчета направих ,за да видите колко ефектни стоят оваляни в сусам, а в тестото няма набухвател.
Продукти :
250 гр.извара
200 гр.масло(може и свинска мас)
330 гр.брашно
сол на вкус,около равна чаена лъжичка
сусам
200 гр.масло(може и свинска мас)
330 гр.брашно
сол на вкус,около равна чаена лъжичка
сусам
В една купа смесвате изварата със силно омекналото масло,посолявате леко и малко по малко добавяте и всичкото брашно . Няма нужда да го месите много ,а в момента в който се обединят съставките и стане хомогенна смес със леко лепнещо тесто го завийте с фолио и го сложете в хладилника за час.
После си правите топчетата, и подреждате в тавата застлана предварително с хартия за печене или си правите форми по ваше желание .
Разбъркайте едно яйце и с четчица намажете пръчиците и отгоре поръсете със сусам , а топчетата потапяйте едно по едно в яйцето и след това оваляйте в сусам.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна 15 минути !
Хранете се вкусно ,гответе с любов и естествено бъдете мноооого щастливи! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.