Зима е....вънка вие ВУК ! 😂😂😂
Ако трябва да изредя два символа или по-скоро две отличителни качества на "Българската зима " то със сигурност единия е ,че снеторините не смогват да почистят ,защото зимата ни е изненадала както винаги 😂😂😂и другия е негово величество "Киселото зеле " ...с бидоните...с претакването...с павето за затискане ...с уникалната "Бульон-трезве" напитка известна нам като "Зелев сок " ☺...с това,че като се затопли малко времето и "божествения' аромат ,който обгръща цялата къща докато не се източи и изхвърли бидона.....красота ..! 😂
И въпреки всичко описано всяка година си го причиняваме отново и отново, защото си го обичаме и ни е вкусно. ..та може ли да не се обича тази тавичка пълна с щастие ...крехки,бавно опечени свинска джоланчета , полегнали в компанията на страхотно - вкусното кисело зеленце (защото и да се направи да е хрупкаво и овкусено перфектно си е цяло изкуство,което аз не владея...засега поне ) затова благодаря на моята приятелка Сиси Георгиева, че ни е закачила към техния бидон .😂Ако трябва да изредя два символа или по-скоро две отличителни качества на "Българската зима " то със сигурност единия е ,че снеторините не смогват да почистят ,защото зимата ни е изненадала както винаги 😂😂😂и другия е негово величество "Киселото зеле " ...с бидоните...с претакването...с павето за затискане ...с уникалната "Бульон-трезве" напитка известна нам като "Зелев сок " ☺...с това,че като се затопли малко времето и "божествения' аромат ,който обгръща цялата къща докато не се източи и изхвърли бидона.....красота ..! 😂
Продукти :
1,5 -2 кг.свински джоланчета ( 2 или 3 броя )
1 средно голяма зелка
свинска мас 200 мл.разтопена
1 ч.л.червен пипер
1 средно голяма зелка
свинска мас 200 мл.разтопена
1 ч.л.червен пипер
Измийте и посолете джоланчетата ,сложете ги в тавата и сипете вода до половината и 2-3 с.л.олио. Завийте хубаво с фолио тавата и сложете да се пече в загрята на 220 градуса фурна 1/2 час ,а след това намалете градусите на 160-170 и печете още час .
Извадете тавата , махате фолиото и с вилица пробвайте месото ,то още няма да е съвсем готово .Сипете в тавата нарязаното зеле , а джоланите ги наместете между зелето , отгоре сложете тук-там парченца свинска мас ,просто зелето я обожава и ако сложите олио вкуса съвсем няма да е същия , сложете и червения пипер и завийте пак с фолиото и върнете тавата в фурната на 180 градуса за около час .

През това време зелето ще омекне, месото ще се доопече ,така че след това махате фолиото ,усилете градусите на макс за 10-15 минути колкото да се зачерви ястието и да добие апетитен златисто-кафяв вид ииииии е готово ! 😂
Зелето си е вечна класика и любов , а и като го сготвите с толкова любов положителния резултат е гарантиран и остава само да си го хапнете с любимите хора и да бъдете щастливи естествено! ❤
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.