четвъртък, 7 декември 2017 г.

Мини кексчетата от училище 💖



Това не са мъфини !!! ☺
Това са кексчетата , които продаваха на лафката в училище и бяха топли,топли за голямото междучасие , пухкави,вкусни с аромат на ванилия приготвени от леличките , които работеха в Стола заедно с още големи тави пълни с мекички, понички и кифлички ... и всичко беше топло и вкусно все едно са ги правили майките и бабите ни у дома .
Рецептата е за 12 кексчета,  но ако ви малеят винаги може да си я увеличите,те просто са страхотни и е излишно да ви ги хваля и агитирам да си ги приготвите , просто ги опитайте и ще се върнете години назад при един обикновен, но много познат и любим,  но позабравен вкус !

Продукти :

2  яйца
1/2  кисело мляко-250 гр.
1/2  ч.ч.олио
1 ч.ч захар
2 ванилии
1/2 чаена лъжичка(равна) сода за хляб
12 с.л лъжици (равни) брашно
Нескуик

В купа разбивате яйцата с захарта и ванилията,добавяте олиото и киселото мляко със разтворената сода в него и започвате лъжица по лъжица да добавяте брашното като неспирате да бъркате с миксера докрая.
Подреждате хартийки във формата за мъфини и сипвате по 1 1/2 с.л.от сместа ,върху нея сипвате по 1 равна чаена лъжичка от Нескуика и отгоре завършвате отново с 1 1/2 с.л.от сместа .
Вкарвате ги да се пекат в загрята на 200 градуса фурна и след около 10 минути, когато видите през прозореца, без да отваряте фурната, че са се вдигнали ,намалявате на 180 градуса и печете още около 30 минути, но пробвайте с клечка за всеки случай, защото фурните пекат различно.

Насладете се на моите вкусни "Мини кексчета " и не забравяйте да ги сготвите с ЛЮБОВ!  ❤
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.