неделя, 3 декември 2017 г.

Бърза шоколадова торта

Ако ви трябва спешно бърза ,  вкусна и красива торта , то това е вашата рецепта. 
Има , няма два часа и вече ще отлежава в хладилника , чакайки търпеливо да бъде изядена ! ☺
Дяволски вкусна и неустоима апетитна,  както всичко , което  се прави с шоколад , тя ще ви превърне в героинята  на вечерта и само вие ще си знаете,че всъщност съвсем не сте вложили толкова усилия по приготвянето и , колкото изглежда на пръв поглед .
Идват празници .... спокойно може набързо да я приготвите и да си стои в хладилника като бонус към всички други баници и баклави ...убедена съм , че няма да се изхвърли , а напротив ще и бъде отделено заслужено внимание като допълнение към всички  други вкусотийки .
Продукти за блата :
5яйца
150гр. захар
150гр.брашно

За пълнежа :
200 мл. сладка течна сметана
200 гр. течен шоколад Нутела

За сиропиране:
100 мл. кафе
50 мл. вода

За глазурата:
200 гр. черен шоколад
30 гр. краве масло
100 мл. течна сметана

За украса :
120 гр.вафли " Милка" с лешников аромат
50 гр.смлени орехи
В купа счупете яйцата и заедно със захарта ги разбийте на пухкав крем. Добавете брашното на порции бъркайки с лъжица винаги отдолу нагоре . Застелете форма (26 см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете кексовата смес в нея и изпечете блата за около 20 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса фурна.
Извадете изпечения блат и го оставете да изстине .
Течния шоколад трябва  да е бил поне няколко часа на стайна температура.Разбийте сметаната на твърд сняг,добавете течния шоколад и разбийте до хомогеност.  Сложете крема в хладилника за 15 минути.
Пригответе си кафето и го разредете с водата , без захар .
Разрежете изстиналия блат на две равни части , сиропирайте с разреденото кафе и намажете блата обилно с половината крем .Поставете втория блат , сиропирайте отново и намажете хубаво отгоре и отстрани с останалия крем .Сложете тортата в хладилника за час .
За глазурата начупете шоколада, сложете го в малка тенджерка добавете кравето масло и сметаната, разтопете на водна баня. Изчакайте глазурата да се охлади няколко минути и я излейте върху тортата.
Сложете  пак в хладилника за 15 минути и след това я украсете отстрани със смлените орехи ,а отгоре поръсете обилно с нарязани вафлички.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.