събота, 2 декември 2017 г.

Къпана баница с кори на сач и прясно мляко



Дали е вкусна ... ??? ....  ☺Мноооого !!!
Фантастична  " Къпана баница с кори на сач и прясно мляко  " Страшно пухкава , със силен аромат на масло , с хубаво българско сирене и с домашни яйца , приготвена с много любов за любим човек...безценна ...баница за милиони ! ❤
 Аз я направих в продълговата тава,но вие може да си я направите със същия успех и в кръгла и пак ще е мноооого вкусна .
Не навивах корите , а ги наложих , но как точно направих всичко може да прочетете в рецептата .



Продукти :

1 пакет кори на сач (вътре са 3 броя)
4 яйца
4 с.л.кисело мляко
2 с.л.брашно
1\2 ч.л.сода за хляб
200 мл.газирана вода
200 мл.прясно мляко
125 гр.масло
250-300 гр.сирене


Сипете киселото мляко в купичка и го разбъркайте със содата.В купа разбийте яйцата ,прибавете и киселото мляко към тях ,брашното и натрошеното сирене и разбъркайте всичко хубаво . Разтопете маслото . Отворете корите за баница разрежете всяка на 4 ,подредете парчетата едно върху друго и ги сложете в пликче ,за да не съхнат .
Сипете си от газираната вода в купичка или чашка,за да ви е лесно да работите.
Намажете хубаво,навсякъде тавичката с масло . Взимате една кора ,слагате я в тавата и топите четка в газираната вода и намокряте кората,мятате отгоре втора кора ,но нея намазвате с разтопеното масло . Следва да разпределите хубаво,навсякъде от плънката в купата и след това повтаряте процедурата с 2 те кори,както ви обясних и пак плънка и така докато ви свършат корите и сместта .
Нарежете баницата на квадрати и я залейте с прясното мляко ,ако имате останало масло или плънка,сложете и него и печете в загрята на 180 градуса фурна до апетитен златисто-кафяв вид .

После си отворихме кисело мляко , естествено  "Елена " по обясними причини  ☺и така хубаво си хапнахме , че и утре за закуска остана .
Спокойни почивни дни от мен , гответе с любов , хранете се с вкусна храна  и бъдете щастливи  ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.