четвъртък, 21 декември 2017 г.

Шоколадови маслени бисквити с парченца шоколад


Това е рецепта за едни чудно вкусни маслени бисквити , във вида който ги направих аз , но ако ги направите по-малки са перфектни маслени коледни сладки ,които може да декорирате с глазура , да рисувате върху тях с айсинг или просто оставете така натурални всякак са вкусни и ще ви харесат много ,а най-хубавото е ,че имат много голяма трайност, поне две седмици, въпреки, че няма да се задържат толкова време в никакъв случай заради божествения им вкус .Изключително лесна и бърза за приготвяне рецепта, която горещо ви препоръчвам да опитате !



Продукти  : 

500 гр. брашно 150 гр. пудра захар
2 яйца
2  ванилия
250 гр.  меко масло
1 бакпулвер
100 гр . натурален шоколад


За глазурата :
200 гр . натурален шоколад
100 мл.течна сметана
30 гр.масло
захарни пръчици за украса


Смесете брашното,бакпулвера и ванилията и ги пресейте .
Разбийте на пяна маслото . Постепенно добавяйте пудрата захар и продължете с разбиването докато маслото побелее. Добавете едното яйце и продължете да разбивате с миксера, докато маслото го поеме . Прибавяте и второто яйце и разбивате по същия начин . Към масления крем започвате да добавяте от брашното и бъркате с лъжица, докато сместа стане гъста. Доизмесете тестото.  Тестото изглежда малко по-различно, заради маслото, което се разбива и не се нуждае от престой на студено, работи се веднага щом е готово. Прибавете шоколада , който сте нарязали на дребни късчета и размесете тестото отново.
Оформете на топка и разделете на 4-5 части.
Всеки къс се оформя на топче и с помощта на малко брашно се разточва на кора с дебелина 5 мм.
Изрязвате с чаша или с форми за рязане,  изрежете звездички, снежинки, ботушчета, мечета, снежни човечета , може да декорирате с айсинг или цветни поръски .
Печете на 170 градуса 7 минути и подреждате в тава застлана с хартия за печене .
Готовите маслени бисквити оставяте да се охладят добре и след това ги намазвате с глазурата, която сте си приготвили като затоплите сметаната с маслото ,махате от котлона и докато е горещо сипвате вътре парченцата шоколад. Разбърквате до хомогеност и като се поохлади намажете сладките и декорирайте по желание.

Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.