събота, 9 декември 2017 г.

Попарата на моето детство



 Вярвате или не това ни се дояде и това си сготвихме . ☺
Въпреки, че е известна като ядене на бедните " Попарата" в наши дни е много популярна и намира мястото си на почти всяка трапеза, а пък точно за моята  "Попарка" абсурд да се каже ,че е бедняшко ястие ,защото е пълна с все вкусни продукти ,а и аз от мен съм си добавила солидно количества кашкавал,защото така ми харесва. ...искам във всяка хапка,във всяка лъжица да има и парченца кашкавал, така че определено би и отивало да се каже ,че е една'  Върховна бутикова вариация "на обикновената "Попара" и често си я приготвям,дали за вечеря ,както направихме сега или когато ми се дояде нещо сладко .
Има най-различни видове рецепти за "Попара" взависимост от регионите на България, има различни солени и сладки варианти , със запръжки или не,с чай или прясно мляко , но това което аз ви предлагам като рецепта в случая е рецептата на мама и баба с която сме отгледани бая народ и никой няма оплаквания ,че нещо не му харесва, а напротив ! Това е чудесно и вечно ястие ,готово за броени минути и се изяжда пак за толкова , ако ви е любопитно как да си сготвите като моята "Попарка " и  какво точно има в купата ,която опразнихме за нула време след снимките двама човека и се размазахме от удоволствие вижте рецептата тук :

Продукти в купата на снимките :

хляб 350-400 гр
липов чай 800 мл-1 литър
захар 8 с.л.
масло 50 гр.
сирене 250-300 гр.
кашкавал 200 гр.

Сложете да заври вода за чая и през това време в голяма купа надробете хляба , върху него натрошете сиренето,добавете и нарязания на дребни кубчета кашкавал . Поръсете отгоре навсякъде със захарта и начупете маслото на дребни парченца.  Залейте с горещия чай ,разбъркайте всичко хубаво и нападайте . Моята "Попара' е убийствено вкусна хора ,опитайте я и вие ! 💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.