понеделник, 4 декември 2017 г.

Автентичен Ръчен хляб



"Имало едно време вкусен ръчен хляб..."
 Реших да ви сготвя нещо от старото тефтерче на баба , а на тоя хляб отдавна съм му хвърлила мерака,но от други рецепти все не стигах до него . Днес обаче още като се събудих най-отговорно си обещах , че ще го направя , защото идват празници, утре е Никулден и рецептата ще ви бъде много полезна и точно сега  и е времето.

Хич няма да изпадам в подробности да ви обяснявам колко е вкусен, защото и сами имате очи , виждате го на снимките и той сам разказва за вкуса си . В тефтерчето пишеше " Ръчен хляб" така че и аз така ще кръстя рецептата в която ще се влюбите , защото е изключително лесна за изпълнение , а знам че и на вас , както на мен любимите ви са от серията " Бързо,лесно,вкусно " ,така че запретвайте ръкави и да замесим тези вкусни хлебчета на бързо .


Продукти :

2 пакетчета суха мая Йоткер
1/2 ч.л . захар
1  с.л. сол
400 мл.вода
2 с.л.олио
750-800 гр . брашно


Пресейте брашното.
Затоплете водата до положение спокойно да си държите пръста вътре и сложете маята и захарта , разбъркайте и оставете 10 минути да шупне .
В купата при пресятото брашно направете кладенче и сложете вътре олиото , а солта посолете върху брашното, за да не се засичат много , много с маята.
Сипете в кладенчето шупналата мая и замесете хубаво,  меко и еластично тесто .Покрийте го с кърпа и го оставете на страни , на стайна температура да втасва час и половина.

Сложете хартия за печене в тавата  и включете фурната да ви загрява на 180 градуса.
Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот и го разделете на 2 чясти , оформете ги като хляб и прехвърлете в тавата .
Направете им 2-3 прореза , метнете кърпата от втасването пак върху тях и нека втасат още 20 минути,  а след това ги вкарайте в загрятата фурна и ги изпечете за около 40 минути  до апетитна златисто-кафява коричка . Цялото печене е на 180 градуса  .

Опитайте хляба на баба,  омесете го с любов  и бъдете  щастливи  ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.