"Имало едно време вкусен ръчен хляб..."
Реших да ви сготвя нещо от старото тефтерче на баба , а на тоя хляб отдавна съм му хвърлила мерака,но от други рецепти все не стигах до него . Днес обаче още като се събудих най-отговорно си обещах , че ще го направя , защото идват празници, утре е Никулден и рецептата ще ви бъде много полезна и точно сега и е времето.
Хич няма да изпадам в подробности да ви обяснявам колко е вкусен, защото и сами имате очи , виждате го на снимките и той сам разказва за вкуса си . В тефтерчето пишеше " Ръчен хляб" така че и аз така ще кръстя рецептата в която ще се влюбите , защото е изключително лесна за изпълнение , а знам че и на вас , както на мен любимите ви са от серията " Бързо,лесно,вкусно " ,така че запретвайте ръкави и да замесим тези вкусни хлебчета на бързо .
Реших да ви сготвя нещо от старото тефтерче на баба , а на тоя хляб отдавна съм му хвърлила мерака,но от други рецепти все не стигах до него . Днес обаче още като се събудих най-отговорно си обещах , че ще го направя , защото идват празници, утре е Никулден и рецептата ще ви бъде много полезна и точно сега и е времето.
Хич няма да изпадам в подробности да ви обяснявам колко е вкусен, защото и сами имате очи , виждате го на снимките и той сам разказва за вкуса си . В тефтерчето пишеше " Ръчен хляб" така че и аз така ще кръстя рецептата в която ще се влюбите , защото е изключително лесна за изпълнение , а знам че и на вас , както на мен любимите ви са от серията " Бързо,лесно,вкусно " ,така че запретвайте ръкави и да замесим тези вкусни хлебчета на бързо .
Продукти :
Пресейте брашното.
Затоплете водата до положение спокойно да си държите пръста вътре и сложете маята и захарта , разбъркайте и оставете 10 минути да шупне .
В купата при пресятото брашно направете кладенче и сложете вътре олиото , а солта посолете върху брашното, за да не се засичат много , много с маята.
Сипете в кладенчето шупналата мая и замесете хубаво, меко и еластично тесто .Покрийте го с кърпа и го оставете на страни , на стайна температура да втасва час и половина.
Сложете хартия за печене в тавата и включете фурната да ви загрява на 180 градуса.
Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот и го разделете на 2 чясти , оформете ги като хляб и прехвърлете в тавата .
Направете им 2-3 прореза , метнете кърпата от втасването пак върху тях и нека втасат още 20 минути, а след това ги вкарайте в загрятата фурна и ги изпечете за около 40 минути до апетитна златисто-кафява коричка . Цялото печене е на 180 градуса .
Опитайте хляба на баба, омесете го с любов и бъдете щастливи ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Затоплете водата до положение спокойно да си държите пръста вътре и сложете маята и захарта , разбъркайте и оставете 10 минути да шупне .
В купата при пресятото брашно направете кладенче и сложете вътре олиото , а солта посолете върху брашното, за да не се засичат много , много с маята.
Сипете в кладенчето шупналата мая и замесете хубаво, меко и еластично тесто .Покрийте го с кърпа и го оставете на страни , на стайна температура да втасва час и половина.
Сложете хартия за печене в тавата и включете фурната да ви загрява на 180 градуса.
Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот и го разделете на 2 чясти , оформете ги като хляб и прехвърлете в тавата .
Направете им 2-3 прореза , метнете кърпата от втасването пак върху тях и нека втасат още 20 минути, а след това ги вкарайте в загрятата фурна и ги изпечете за около 40 минути до апетитна златисто-кафява коричка . Цялото печене е на 180 градуса .
Опитайте хляба на баба, омесете го с любов и бъдете щастливи ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.