петък, 8 декември 2017 г.

Бухти от пилешко

"Бухти от пилешко " или "Панирани пилешки  кюфтенца" незная точно как да кръстя рецептата, но както и да се казват името е без особено значение, важно е единствено ,че са много вкусни и лесни за приготвяне.
Преди години имахме семеен бизнес и продавахме сандвичи и бургера с пиле беше именно с тези пилешки бухти и беше най-оборотния сандвич .
Знам , че много от вас не са фенове на пърженето и знам какво ще ме попитат ,дали може на фурна да станат,отговарям ви веднага, че на фурна не съм ги пробвала,но именно тогава ги пробвах на плоча , по желание на клиенти и ставаха...хората ги искаха и по този начин,но лично на мен ми стояха по-сухи и предпочитам заради вкуса да ги изпържа в олио .... бухват повече и са много по-вкусни и сочни .
Как ще си ги приготвите избора е ваш , а ако нямате плоча може да използвате тиган с незалепващо покритие .
Продукти :
2 пилешки бутчета 600-700 гр.
4 яйца
1 пакетче бакпулвер
3-4 с.л.брашно
1/2 ч.л.млян черен пипер
сол на вкус
Сварете бутчетата , почистете месото от кокалите и го накъсайте на дребни месеца или го нарежете с нож .
В купа разбийте яйцата , сложете бакпулвера ,сол на вкус и черния пипер и разбъркайте добре.
Лъжица по лъжица добавяйте бъркайки брашното, като вие преценете точно колко да сложите , целта е да получите гъстотата на гъста боза .
Добавете парченцата пилешко и пак разбъркайте до хомогеност.
Сложете богато олио в тигана , нека се сгорещи хубаво и когато това стане намалете котлона на средна степен и със супена лъжица започнете да слагате бухти в тигана , но оставяйте място между тях , защото ще бухнат . Пържите до златисто-кафяв цвят ,обръщате от другата страна,а готовите вадите върху кухненска хартия .
Стават много бързо , може да ги направите и с пилешко филе избора е ваш.
Сервирайте ги с някакъв сос по ваше желание, аз лично ги харесвам с млечен с майонеза и чесън .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи !!💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.