След като предните дни преминаха под мотото "Яж , че ще се развали" ☺днес сутринта приготвих за закуска тези страхотни принцеси ,които освен със страхотния си вкус се отличават и с много апетитния си външен вид ,а уханието,което се носи из стаята докато се пекат е просто божествено от многото аромати,които съдържат .
Каймата грам не се свива ,защото в рецептата има кисело мляко, което не позволява това да стане , филийките не се мажат първо с масло,а директно с готовата смес,което си е икономия,но без компромис с вкуса, а тя ми е любимата .
Продукти :
500 гр.кайма
около 1 хляб
1 малка глава лук
1равна ч.л.кимион
1/4 ч.л.черен пипер
1/4.ч.л.мащерка
4 с.л. кисело мляко
1 яйце
1/3 връзка магданоз
сол на вкус (внимавайте с каймата колко е солена)
Слагате каймата в купа и настържете лука на едро ренде, а след това добавете всички останали подправки и объркайте смес,която оставете в хладилника поне за половин час ,за да се обединят вкусовете, аз моята я бях забъркала от снощи .около 1 хляб
1 малка глава лук
1равна ч.л.кимион
1/4 ч.л.черен пипер
1/4.ч.л.мащерка
4 с.л. кисело мляко
1 яйце
1/3 връзка магданоз
сол на вкус (внимавайте с каймата колко е солена)
С лъжица или с нож мажете равномерен пласт на всяка филия и печете в скаричка или във фурната до апетитен златисто-кафяв вид .
Честита нова година , готвещи с любов хора ! 💗
Честита нова година , готвещи с любов хора ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.