Чийзкейка беше нещото от което се страхувах преди да го сготвя за първи път.
Знаех ,че всичко трябва да му е изпълнено много прецизно ,за да няма провал и най-вече да бъде опечен перфектно , да има хрупкава златисто-кафява коричка отгоре и мека и леко влажна текстура отвътре и когато хапнеш да се топи в устата.
Еми ето този който виждате на снимките е такъв ...научих се и ако имате желание сега ще науча и вас .
Не е трудно, специфично е ...не трябва да се отклонявате грам от рецептата и изпълните ли точно всичките ми обяснения ви гарантирам отличен резултат, независимо дали ви е за първи път да го приготвяте или за пореден .
Продукти :
270 гр. крема сирене ( правила съм го и с българско и с Филаделфия, така че вие си преценявате възможностите )
1 чаша захар ( меря с пластмасова за еднократна употреба от 200 мл. )
1 чаша брашно( меря с пластмасова за еднократна употреба от 200 мл. )
3 ванилии
7 яйца
8 с.л . прясно мляко
60 гр . меко масло
1 пакетче царевично нишесте на д-р Йоткер -снимах ви го
сока от половин лимон
Вземете формата за торта (26 см. е моята )и хубаво я намажете с масло навсякъде , а после сложете вътре хартия за печене и изрежете хартия и за стената . Отвън завийте формата с алуминиево фолио много хубаво и залепете с тиксо , ако е необходимо, защото ще печем на водна баня и не бива да пропусне вода и да намокри чийзкейка .
Включете фурната да загрява на 160 градуса.
С бъркалките на миксера започнете да разбивате белтъците , започнат ли да се забелват започнете на части да добавяте захарта и последно добавете и сока от половината лимон .Всичко да стане на хубав твърд сняг и тогава с шпатула на 2-3 пъти започнете да добавяте от разбития сняг към жълтъчения крем , като бъркайте отдолу нагоре леко ,за да не спаднат белтъците до абсолютна хомогеност на тестото .
Изсипете във формата за печене и сложете в загрята на 160 градуса фурна , на водна баня в друга тава в която да има вода до половината , засечете 40 минути , а след това намалете на 150 градуса и засечете 35 минути. Изключете фурната и засечете 30 минути , а след това може да извадите готовия чийзкейк от фурната . По време на печенето за нищо на света не отваряйте фурната, защото ще спадне .
Сложете го в хладилника за един час ,а после го извадете от формата , прехвърлете го в тортена чиния и го върнете в хладилника за поне 10 часа.
После го поръсете с пудра захар и е готов да ви дари с много наслада и положителни емоции ,защото го приготвихте с много любов за хората които обичате !

Хранете се вкусно и бъдете щастливи ! 💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.