вторник, 28 февруари 2017 г.

БОБ ЯХНИЯ СЪС СВИНСКО

От българско по-българско,от вкусно до по-по-най-вкусно.Така хубаво си хапнахме та чак си облизахме пръстите. Освен продукти за приготвянето на тази вкусотия си трябва мерак или по нашенски желание.Може да си изберете с какво месо да сготвите ястието аз лично ви препоръчвам  два варианта  и двата са супер вкусни ...въпрос на личен избор. Първия е със сурови свински ребра,а втория с пушени ребра.
Ето продуктите:

1кг.Свински ребра(по избор)
1/2 кг.боб
1 глава лук
1 морков и 1 зелена чушка (аз винаги ги имам замразени и нарязани в пакети в камерата)
100ml.млени домати (от тях пък си замразявам дозички за едно готвене,така когато отворя нова консерва я разливам в чашки, замразявам и доматите не се вкисват)
Олио
Сол
Червен пипер
Чубрица
Джоджен
Магданоз

Слагаме ребрата в сгорещен тиган с един пръст олио и когато станат златисти ги обръщаме.Не ги пържете много, целта е да се запечата месото и вътре в него да останат ценните сокове.
Ако готвите вариант две с пушени ребра просто пропускате стъпката с пърженето и директно започвате рецептата от тук .
Почистения и измит боб слагате в тенджера с вода до половината,а когато заври засичате 10 минути и изхвърляте първата вода по обясними музикални причини ☺
.Сипвате нова,връщате на котлона и добавяте нарязаните на дребно лук,морков и чушка

,а когато заври,намалявате котлона да къкри както казват и добавяте вътре и ребрата заедно с мазнината от пърженето.
Варим до готовност на боба,след това изваждаме ребрата, почистваме ги от кокалите,връщаме чистото месо при боба и подправавяме с млените домати,солта, червения пипер, чубрицата и джоджена.


Оставяме всички да поври 10-15 минути,да се смесят вкусовете на продуктите и да се досготви прекрасната гозба.
Сервираме поръсено с магданоз за аромат и красота,
нека сте предвидили и някаква салатка или туршия,но в никакъв случай не забравяйте черешките на боба :) а именно пуканати чорбаджийски чушлета , без тях няма да е същото !💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.