четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Пиле-фрикасе

" ПИЛЕ ФРИКАСЕ " е една мнооого вкусна и проблемна гозба , защото не е масово любима ,а причината за това е ,че някъде по пътя ни и най-често в детската градина сме го яли гадно и гъсто с буци,зле овкусено  и това ни е отвратило от иначе толкова вкусното ястие .
Примерно Димчо "БЕЛИ МАНДЖИ" ....така се изразява не ядял от казармата по същата причина, обаче аз сега се направих на луда ,че не помня ☺и ще го мъча после ,че спи в момента  да опита с надеждата да му променя мнението, защото е мноооого вкусно, когото е сготвено както трябва и се надявам да хапне и да му хареса ,а ако и вие имате проблеми с фрикасето  сгответе си моята рецепта и пак ще си говорим ! ☺
ПРОДУКТИ :

2 цели пилешки бутчета или пък гърди(по желание),но нека не е по-малко от 700-800 грама
125 гр.масло
6 равни с.л.брашно
2 скилидки чесън
сок от 1/2 лимон
сол,черен пипер
1 кофичка кисело мляко
2 яйца 
Сложете месото да се вари и когато се свари го почистете от кокалите и го накъсайте на дребни мръвчици ,може и на едри,но на дребни поемат по-хубаво от вкуса на соса . Когато  вари?те месото така преценете,че след варенето да ви е останал около 1,5 -2  бульон,ако се наложи по време на варенето може да си долеете вода.
Докато се вари месото смесете киселото  мляко с яйцата, черния пипер, сол на вкус,изстискайте сока от лимона и скилидките чесън,разбъркайте всичко добре и оставете настрани да си чака реда.
Сложете чиста тенджера на котлона с маслото в нея да загрява и когато започне да цвърчи слагате брашното и почвате да бъркате с телената бъркалка докато се запържи до златисто.Тогава започвате малко по-малко да доливате от бульона като непрекъснато бъркате енергично,за да не стане на бучки.Котлона през цялото време трябва да ви е на средна степен,за да не захваща по дъното соса.Когато поеме целия бульон и стане гладък и хомогенен сос,сипете и млечната смес,която си приготвихте.Разбъркайте и го изчакайте да заври леко,но не спирайте да го наблюдавате и разбърквате 5-10 минути и е готово. Дърпате от котлона и добавяте късчетата месо.
Може да сервирате,фрикасето ви е готово и ви гарантирам, че е вкусно да си оближеш пръстите.☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖 

     







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.