неделя, 12 февруари 2017 г.

Сочни и крехки печени свински джоланчета с картофки

Няма нищо сложно в приготвянето на тези апетитни джоланчета и дори и новобранец в кухнята би се справил с лекота. Харесва ми почти натуралния вкус на печеното свинско месо и подправките в това ястие са много малко.Измивате и слагате в тавата в която ще печете джоланчетата,посолявате ги отвсякъде и с ръце втривате солта,отгоре върху тях сипвате олио богато,отвсякъде,около 100-150 грама.Сипвате вода до половината на тавата и завивате плътно с фолио.Слагате в загрята на макс фурна и след около 20 минути намалявате градусите на 150 и така печете още два часа и половина.След това развивате фолиото,изваждате джоланчетата в една чиния и в тавата изсипвате обелените и нарязани на дебело картофи.Посолявате ги,сипвате им и малко олио навсякъде и доливате вода колкото почти да ги покрие.Връщате тавата в фурната ,която отново сте усилили на макс и печете картофите докато им изври водата и останат на мазнина,а също така и златни и хрупкави на вид.По време на печенето не ги бъркайте въобще,защото ще се раздробят,а целта е да останат цели и сочни.
Това е рецептата. Бон апети 💗






Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.