сряда, 22 февруари 2017 г.

Печено пиле с пържени картофи




Печено пиле с пържени картофи💗

Вечна класика...и мое най-любимо ястие на всички времена.Няма да пиша рецепти, да изреждам продукти,защото съм убедена,че няма дом в който да не знаят как да си ги приготвят.Единствено ще споделя моите предпочитания за приготвянето и на двете от множеството възможни начини.Държа пилето да бъде охладено и поне 1,5 кг.Разцепвам го по дължина през средата,защото не искам при печенето да загубя и сантиметър от прекрасната кожичка,а да има възможност цялата да се изпече.Посолявам го малко със сол отвътре и отвън и след това го поръсвам обилно и с шарена сол,от която по време на печенето от фурната се носи неустоим аромат,а и винаги ми напомня на печените пилета които продават като сме на море,близо до  плажа на безумна цена половин пиле  !  :)Отгоре му слагам парченца масло задължително немско,защото другото просто не е масло,един пръст вода в тавата и го слагам във фурната на 180 градуса за около час и петнадесет,двадесет минути .Резултата е на снимката.
За пържените картофи моите предпочитания са да се пържат на средна степен на котлона в обилно количество домашна свинска мас.Не всеки харесва мас,но пък вкуса и аромата,който получават картофите при пърженето от мастта неможе да им ги даде нищо друго.Имам фритюрник,но там ги пържа единствено като бързам или ме домързява,защото е по-лесно,но като вкус описаните по-горе са ми любимите.От сърце ви желая хубав следобед и лека и спокойна вечер !💗









Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.