петък, 10 февруари 2017 г.

Бюрек

Бюрек

Има ли по-хубаво от съботната или неделната сутрин да започнат първо с аромата,а после и с вкуса на топла баница ?
 Вижте я само как грее от тавата като слънчице ,за вкуса и няма да ви обяснявам,дори ще направим една уговорка,за да не пиша на всяка рецепта "ах колко е вкусно" :) и да става банално щом ви я качвам и стига до вас значи е проверено,приготвено с желание и любов и безумно вкусно ! (Невкусните неща ги изяждат котките около блока,защото моята е много капризна и специална :) шегувам се ) .Преди да ви напиша продуктите искам само да ви кажа,че корите които аз използвам са на сач,но за мен точно тези,тази марка и този модел са "върха на елхата) и поне аз незнам да има по-добри и не бих ги заменила за никои други.В плика има 3 кори и когато ги извадиш са все едно една бабка седи до мене , омесва ми ги,разточва ги,дърпа ги и т.н.,а аз само им слагам плънката и завивам .Истинският майсторлък на добрата баница е в корите,а тези наистина няма кой да познае,че са купени готови !

Продукти:
3- 4яйца
1 кисело мляко
газ.вода 300 ml
4 супени лъжици с връх брашно
100 ml.олио
половин лъжичка сода за хляб
200 гр.сирене

В купа разбиваме яйцата,натрошаваме сиренето,прибавяме киселото мляко в което сме разбили содата за хляб и олиото и 100 ml.от газираната вода.Разбъркваме и последно прибавяме брашното .Сместа е готова.Отваряме корите,разгръщаме и започваме да поставяме от плънката.Казах ви ,че корите са 3,но зрително трябва да си разпределите сместа на 4 части,като четвъртата част трябва да остане в купата. Навивате на охльов първата кора и поставяте в средата на тавата(нека да не е стегнато,а рехаво и свободно).Сега идете си включете фурната на макс ,да загрее докато навием и другите две кори.С другите две кори процедурата е същата и тях ги слагате една около друга без да притискате ,навсякъде между корите нека има място .
И така в купата ви остана четвъртата част от сместа,прибавете още 200 ml.газирана вода към нея ,разбъркайте и залейте цялата баница ,разклатете дори тавата да се разлее навсякъде смес и дупките,които оставяхме между корите да се запълнят.
Слагате я в загрятата фурна и десет минути след това намалете градусите на 180.Наблюдавайте я докато се пече,но някъде 30 минутки на 180 градуса ще и бъдат достатъчни,най-важно е да си я харесате вие на вид зависи как я обичате по препечена или не .Бюрека е готов.Изваждате го от фурната и го завийте с една чиста покривка от всякъде за около 20 минути,хем ще поизстине,хем после парчетата ще ви се отделят от тавата с лекота . Имате време да реагирате , събота и неделя предстоят ,бягайте за продукти,пригответе го и се насладете  на доволните лица на любимите си хора,които похапвайки от вкусния бюрек получават вашата любов,която сте вложили в направата му ! 💗










Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.