понеделник, 27 февруари 2017 г.

Спагети"Нежност"



Спагети "Нежност"

Мислих,мислих и по-подходящо име неможах да им измисля на тези спагети. Те са доказателство,че именно простичките и обикновени неща,които се приготвят от 5-6 съставки подбрани правилно вкусово, раждат кулинарни шедьоври. Просто не е необходимо списъка с продукти да е дълга колона,а някой от тях  хич и да  не сме ги чували ,за да е безумно вкусно. Вида им е ефирен и грациозен,а вкуса нежен и плътно концентриран.

Продукти:
1 пакет спагети
500 ml.готварска сметана
100 ml.прясно мляко
200гр.топено сирене
50гр.масло
1пилешки бульон
сол, черен пипер
Сирене(по желание)

Приготвянето им е изключително лесно и бързо.Сварявате спагетите по указанието върху опаковката.

Слагате тиган на котлона и сипвате вътре сметаната и прясното мляко.
Когато заври прибавяте и начупеното на дребно топено сирене.
Намалете котлона,нека ври на най-слабото.Натрошете вътре пилешкия бульон,добавете и черен пипер, разбъркайте всичко и пробвайте,ако е необходимо добавете и малко сол.
Сместта трябва да ври на слаб огън не повече от 10-15  минути.
Последно прибавете маслото и може да сервирате.Аз лично изсипвам 2/3 от готовата смес в тенджерата при спагетите и ги разбърквам до хомогенност.После сипвам в чинията за сервиране от тях,отгоре ги заливам с 4-5 лъжици от отделения сос,а отгоре поръсвам с ситно нарязан магданоз за аромат и красота.

Мъжа ми,който може да яде сирене и с баклава :) пожела отгоре върху неговите да има и настъргано сирене,но това е по желание (аз ги опитах,връзваше се и беше вкусно.

Да ви е сладко ! 💗

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.