петък, 17 февруари 2017 г.

Зелеви сърми с кайма и ориз


Зелеви сърми с кайма и ориз

Това е едно любимо българско ястие,вкусно до безобразие ! :)
Продукти:
1\2кг.кайма
1 буркан кисели зелеви листа
200 гр.ориз
Сол,олио
черен пипер,джоджен
1 глава лук
Обелвате и нарязвате лука на дребно и го изсипвате в загрят на котлона тиган с 1 пръст олио.Когато омекне прибавяте каймата и бъркате с цел да я раздробите.Когато това стане прибавяте измития ориз и 100 гр.вода,разбърквате и добавяте черния пипер и джоджена и половин чаена лъжичка сол(може и без нея,защото зелето е солено,а и каймата я продават със сол и може да осолите ястието) Вие преценявате!!!Бъркате минута ,две, дърпате от котлона и оставяте настрана за 10 минути да изстине сместа и да може да навиете сърмите.Намазвате с олио тавичката,която сте си определили за печене и започвате да редите навитите сърмички.Не ги сбутвайте,нека има разстояние, защото ориза ще се надуе.Последно сипвате в тавата вода да покрие сърмите и ги слагате да се пекат на 180-200 градуса около 45-50 минути до час .Да ви е сладко ! 💗







Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.