четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Мераклийски омлет

Има дни в които не ни се занимава с нищо,а само ни се мързелува , аз ги наричам " дни за нищоправене"☺ и на мен днес ми е такъв ден въпреки,че обожавам да готвя, или пък сме били до късно на работа или сме имали други ангажименти и не ни  остава време да сготвим!
 Да,но все пак трябва да се яде. В такъв случай лично аз не правя компромис с качеството на храната,а с времето за приготвянето и.Тогава прибягвам до някакъв аламинут,както направих и днес ! Количествата,които ще ви дам са за два омлета.

Продукти:

6 яйца
200 гр.филе
200гр.кашкавал
40 гр.масло
Олио
Сол и черен пипер
Настъргвам си в една купа филето и кашкавала на едрото на рендето.Слагам тигана на котлона да загрява,а в него слагам около една супена лъжица олио и 20 гр масло.В купичка много леко си разбивам три от яйцата ,добавям им малко сол и черен пипер.Когато добре е загряла мазнината в тигана,намалявам котлона на четри и изсипвам вътре трите яйца,като палачинка.
Изчаквам леко да се захване и в едната част на яйцата изсипвам половината от рендосаните филе и кашкавал и прегъвам на две омлета.Изчаквам около минута и го обръщам и от другата страна пак за минута.Това е... омлета е готов.Втория си го приготвяте по абсолютно същия начин.
Нарязах салатка,подредих в чиния,добавих парче сирене,мъжа ми може да яде сирене и с баклава ☺ и вечерята е готова.
Всичко продължи не повече от 30 минути,но вижте резултата в чинията...извода е че вложиш ли любов положителния резултат е гарантиран на 100% !💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.