Баница с праз,кайма,извара и яйца
Тази баница стана реалност по поръчка на мъжа ми.Аз много, много баници със "зеленилки" :) (спанак,лапад,праз и т.н ) не съм им фенка.Но той си я поръча с думите "Бе толкова много готвиш как веднъж не взе да направиш баница с праз,толкова я обичам" и аз пък нали него го обичам,казах ОК :) но за да стане по-богата на вкус, добавих и други неща по мое усмотрение и тя взе,че се получи много сполучлива (2\3 от тавата изчезнаха наведнъж,едва го удържах да я снимам) :)
И така продуктите:
5 яйца
3 дебели стръка праз
250 гр.извара
1 кори на сач
1\2 кг.кайма
малко сол(може и да не ви трябва на вас,ако каймата е солена)
1\2чаена лъжичка кимион
100 гр.олио
Почиствате и нарязвате праза по на едро.Слагате тиган с олиото в него на котлона и когато загрее хубаво,намалете го на средна степен и сипете праза да се задушава.Той ще пусне вода и именно тогава добавяте и каймата и бъркате хубаво,докато стане на трохи.Не я пържете много, просто да се обедини с празия лук.Дърпате от котлона и докато е горещо още добавяте изварата,кимиона и сол,ако трябва(пробвайте) и разбърквате всичко да стане хомогенна смес.Щом изстине чуквате вътре и яйцата,разбърквате и сте готови да навиете корите.Правите го по познатия начин първата на охлюв,а другите около нея и слагате баницата да се пече в загрята фурна на макс,но веднага вкарате ли я намалявате градусите на 180 и печете около 40 минути или до перфектен златисто-кафяв цвят.За преглъщане си направихме и по един айран и щастието беше пълно ! Пригответе си я, ще ви хареса ! 💗
Ако харесвате "Готвенето всъщност е любов" харесайте страницата му тук:
https://www.facebook.com/lorcheto0213/
А за още изпълнени с любов рецепти
разгледайте сайта :
http://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.bg
Благодаря !
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря !
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.