сряда, 27 декември 2017 г.

Наложена баница с масло,прясно мляко и мноооого сирене

Това нещо баницата е магическа храна ... !
За коя баница подред ще ви пиша,че е най-вкусната баница, която съм яла...и повярвайте ми не е ,за да ви успивам да си я сготвите ,а наистина го вярвам в момента в който ви го пиша и после минава време и правя някой нов модел и се влюбвам в него и така до следващата, която се появи .
Просто баницата си е "Българското кулинарно съкровище" и аз съм силно пристрастна към нея . Сега ето тази ми е фаворитката ☺" Наложена баница с масло ,прясно мляко и мноооого сирене " - убийствено вкусна. ..най-после Димчо  е доволен от количеството сирене в баницата. ..все мрънкаше , че му е малко ...е на тази му е точно ...за първи път каза ,че е перфектно и не си извади в отделна чинийка да си боцка , така че след като толкова ви я похвалих си заслужава да я опитате.
Продукти :
1 пакет финно точени кори
5 яйца
250-300 гр.сирене
500 мл. прясно мляко
125 гр.масло
1 бакпулвер
Взимате тавата, намажете я с масло и слагате кора , а краищата и ги загръщате на вътре .Отгоре слагате втора кора , пак загръщате краищата и натрошете сирене . И пак две кори и редите така през две кори сирене  докато ви свършат корите и сиренето, като най-отгоре завършвате с кори .
Взимате много остър нож и нарежете баницата на квадрати , а отгоре я залейте с разтопеното горещо масло.
В купа си разбийте яйцата, прибавете прясното мляко и бакпулвера, разбъркайте и залейте  цялата баница, като разлюлейте тавата да влезе течност навсякъде между нарязаните квадрати.

 Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност и апетитен златисто-кафяв цвят някъде 30-35 минути , а след това както си му е реда направете си айранче и се насладете подобаващо на уникалния вкус на тази лесна ,бърза и мноооого вкусна  баничка ,която естествено приготвихте с много любов за любимите си хора ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.