"Вкусно и лесно ,направо от тигана " ☺
Предлагам ви вариант как да си приготвите за нула време , неустоимо вкусни "Пилешки дреболийки" , като в случая го приготвих с пилешки сърчица и дробчета .
Дали за мезенце или за основно ястие със сигурност винаги ще бъде прието радушно ,тигана ще бъде опразнен мигновенно ,защото са страхотни, а овацийте естествено ще бъдат за вас .Продукти за тиганчето от снимките са :
1/2 кг.пилешки дробчета
1/2 кг.пилешки сърчица
3 големи глави лук
1 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.черен пипер
100 гр . брашно
1ч.л.сол
2 дафинови листа
2 с.л. соев сос
150-200 мл.олио
магданоз
Сложете в купа дробчета и сърцата и ги натиснете във вода за 10 минути, за да им излезе кръвта,а след това ги измийте хубаво. Отцедете ги и ги подредете върху кухненска хартия.1/2 кг.пилешки сърчица
3 големи глави лук
1 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.черен пипер
100 гр . брашно
1ч.л.сол
2 дафинови листа
2 с.л. соев сос
150-200 мл.олио
магданоз
Сложете тиган с олио да загрява на котлона на средна степен, а вие смесете в купа брашното и солта . Пуснете в купата всичките сърчица , разбъркайте хубаво с ръка да полепят брашно от всякъде и редете едно по едно в загрятото олио, но изтръсквайте излишното брашно.
Може да сложите и капак на тигана, защото сърчицата са малко по-жилави и като се задушат ,преди да се пържат стават по крехки .Когато прецените,че са готови, обърнете ги от другата страна ,а станат ли готови извадете върху кухненска хартия.
Сега с дробчета повторете същото, но за тях не ви е необходим капак и стават мноооого бързо ,така че внимавайте и не ги изсушавайте. Готовите извадете при сърчицата .
В същата мазнина от пърженето сложете лука нарязан на полумесеци, разбъркайте го и добавете дафиновия лист ,черния и червения пипер и соевия сос .1-2 минути и е готово, омекне ли лука .
Дръпнете от котлона и сложете в тигана дробчета и сърцата, разбъркайте внимателно и опитайте как е на сол ,ако е необходимо добавете още малко сол ,но соевия сос е солен по принцип.
Сервирайте горещо с поръсен ситно нарязан магданоз,а аз
още едно ястие сготвих и споделих за вас с любов, така че за вас остава само и единствено да бъдете щастливи , докато си го хапвате с любимите хора ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Може да сложите и капак на тигана, защото сърчицата са малко по-жилави и като се задушат ,преди да се пържат стават по крехки .Когато прецените,че са готови, обърнете ги от другата страна ,а станат ли готови извадете върху кухненска хартия.
Сега с дробчета повторете същото, но за тях не ви е необходим капак и стават мноооого бързо ,така че внимавайте и не ги изсушавайте. Готовите извадете при сърчицата .
В същата мазнина от пърженето сложете лука нарязан на полумесеци, разбъркайте го и добавете дафиновия лист ,черния и червения пипер и соевия сос .1-2 минути и е готово, омекне ли лука .
Дръпнете от котлона и сложете в тигана дробчета и сърцата, разбъркайте внимателно и опитайте как е на сол ,ако е необходимо добавете още малко сол ,но соевия сос е солен по принцип.
Сервирайте горещо с поръсен ситно нарязан магданоз,а аз
още едно ястие сготвих и споделих за вас с любов, така че за вас остава само и единствено да бъдете щастливи , докато си го хапвате с любимите хора ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.