сряда, 14 март 2018 г.

" САЛАТА КОЛСЛО А ЛА KFC "

Това, че съм в Русе и тук няма KFC вече  хич не ми е проблем да си забъркам любимата салатка от която мога да ям мноооого и постоянно !
Нямам претенции рецептата да е автентична , но вкуса е 1:1 в това число и уникалната остатъчна сладост ,която остава при преглъщането , така че задължително си я пригответе. 
Продукти :

1 малка зелка
1 голям морков
1 голяма зелена ябълка
200 гр.майонеза
150 мл.течна сметана
1/3 ч.л.черен пипер
сол
ябълков оцет
Почистете зелката , разделете я на 4 и изкарайте сърцевините  , по белите части , а с другото какво ще правите си е ваша работа.
Аз ползвах робота и настъргах на него и зелето и моркова и обелената ябълка , ако нямате нарежете на ръка , но ситно , а ябълката и моркова настържете на едро ренде.
Слагате всичко в тавата и посолете на вкус  и с ръка омачкайте зелето да слегне .Овкусете с ябълков оцет колкото слагате да овкусите салата, но не прекалявайте . Добавете сметаната , майонезата и черния пипер и разбъркайте мноооого хубаво всичко. Опитайте на вкус как е на сол и ако е необходимо добавете още сол и оцет.
 Трябва да изчакате 15-20 минути, за да се обединят вкусовете, а ябълката да си пусне сока и тогава вече ще усетите точно желания вкус .
Уникалната сладост  идва от  вкуса на зелената  ябълка съчетан с останалите продукти. 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.