четвъртък, 22 март 2018 г.

ФАНТАСТИЧЕН СПЕЦИАЛИТЕТ

Това е нещо толкова вкусно, което не ви го готвя толкова време, защото не знам как да ви обясня какво е ...☺
Мога да го ям постоянно. ..е така без хляб, само си придърпвам тавичката и кротко , кротко си я опразвам малко по-малко. 
Не си ли го сготвите , а ма много, мноооого ще съжалявате , защото с думи няма как да ви опиша вкуса , защото не прилича на нищо познато , но направите ли го ще се пристрастите гаранция.....! 
Нито е пиле с ориз , въпреки че има и пиле и ориз , нито е дроб сърма , въпреки че има дробчетата и ориз....то просто е една огромна вкусотия , която ще обикнете от раз .
Абсолютно лесно е за приготвяне , а когато прочетете рецептата може би ще ви стане по ясно надявам се за какво говоря.
Продукти :

400 гр . пилешко филе
1 кг.пилешки дробчета
1 връзка пресен лук
200 мл . бяло вино
1/3  ч.л.черен пипер
150 гр.кашкавал
1 с.л. универсална подправка " Пикантина" или "Вегета"
брашно за овалване на дробчетата
1 чаша ориз
олио
магданоз 
Измийте ориза хубаво , 2-3 пъти докато му отмиете нишестето и го сложете във 3 чаши вода да се свари на котлона , а когато това стане го изсипвате в гевгир и го изплакнете за кратко под студената вода на чешмата  и го изсипете в тавичката в която ще печете. 
Измийте и подсушете дробчетата и пилешките гърди  и ги нарежете на късчета . А иах останали две бутчетата от печено пиле и ползвах тях .
Посолете леко дробчетата ,оваляйте ги в брашно и ги изпържете за кратко на средна степен на котлона в тиган със сгорещено олио, а готовите слагайте в тавичката при ориза .
В мазнината в която изпържихте дробчетата сложете нарязаните късчета пилешко месо , нарязаната връзка пресен лук , бялото вино ,черния пипер и универсалната подправка и леко ги запържете докато изври виното и овкуси месото . Изсипете всичко от тигана в тавичката и разбъркайте хубаво,  опитайте на сол как е ,защото не сложихме горе сол ,защото подправката има и ако е необходимо посолете малко .
Покрийте съдържанието на тавичката със настърган на едро ренде кашкавал и запечете в загрята фурна на 200 градуса за 10 минути докато се разтопи кашкавала .
Изваждате, поръсвате с магданоз и сервирайте. 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.