вторник, 20 март 2018 г.

ШОКОЛАДОВ МУС " ПЪРВА ПРОЛЕТ " 💞

Това е моето "ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ" за вас ! 💞
Въпреки, че от три дни не е спирало да вали ту сняг , ту суграшица ,тази кокетна цветна градина я направих, с мисълта ,че идва пролет , всичко ще цъфне , ще стане уютно и красиво , а зимата ще си ходи вече....и ще се маха надалеч ! 😂
А отдолу под цветната градина какво има ли ? ..... ☺
Основа от бисквити "ОРЕО" , върху тях нежен " ШОКОЛАДОВ МУС " , облян със " ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА" и "ЛЕШНИКОВ БОРД" отстрани  ....божествена вкусотия създадена за грях и наслада на душата ! ☺
Продукти  за основата :

бисквити " ОРЕО " - 350 гр.
масло 125 гр.
прясно мляко - 50 мл.
2 с.л.пудра захар

За муса :
600 мл.течна сметана
300 гр.натурален шоколад или кувертюр
3 с.л.пудра захар

За глазурата :
150 гр.натурален шоколад
150 мл.течна сметана
2 с.л.пудра захар

За украса 50 гр . смлени лешници за борда
и другото по  ваше желание
Смеляйте бисквитите в блендера да станат на брашно , добавете омекналото на стайна температура масло,пудрата захар и прясното мляко и разбъркайте всичко хубаво до хомогенност .Прехвърлете във формата за торта с падащо дъно , която аз облепих с фолио за всеки случай , но не беше необходимо , така че не го правете и изравнете хубаво във формата на блат .Сложете в хладилника да стегне за час.
Пригответе муса като сипете в касерола 350 мл.течна сметана и я сложете на котлона да се загрее хубаво до положение да заври, но не трябва да завира и дърпате от котлона ,а в сметаната добавяте шоколада или кувертюра ,разбъркайте хубаво докато се разтопи шоколада и оставете  сместта  да се охлади напълно.
Другите 250 мл.сметана им добавете 3 с.л.захар и разбъркайте с миксера до кремообразност.
Добавяйте по малко от изстиналата шоколадова смес в сметаната ,разбъркайте със шпатула леко,за да не спадне и така на 2-3 пъти  обединете двете смеси .
Налейте муса върху стегналия блат и оставете тортата в хладилника за минимум 5-6 часа,а най-хубаво за една нощ за да стегне както трябва.
Глазурата пригответе като сложите в съд на котлона сметаната с пудрата захар и тръгне ли да завира дърпате от котлона и слагате вътре начупения шоколад. Бъркате докато се разтопи напълно, изчаквате малко да се охлади и го изливате върху тортата.
Слагате пак в хладилника да стегне глазурата за 1час , а после може да махнете ринга и да украсите по желание.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.