сряда, 7 март 2018 г.

Кръчмарска салата

Това  не е просто да объркаш варен боб с лютеница ☺има си тайни , които и дават тази вкус и аромат,че като си потопиш кюфтето или кебапчето в нея да примреш от удоволствие и да се настървиш за още...и да искаш да топиш и да измиеш чинията с хляб ! ☺
А че е лесна рецепта е безспорен факт и направите ли я веднъж вече никога няма да се откажете от нея , а я знам от бившия ми девер ,които цял живот е кръчмар та и до  ден днешен и в менюто му точно това и е името ..." Кръчмарска салата" !
Продукти :

1 чаша боб
1 малко бурканче лютеница
1 глава лук
1 зелена чушка
1 морков
50 мл.олио
сол на вкус 
1/2 връзка магданоз
Измийте боба и го сложете да се вари заедно с нарязаната на дребно половин глава лук и също нарязаните на дребно морков и зелена чушка . Сипете и олиото вътре .
Другата половин глава лук я нарежете на тънки полумесеци и заедно с лютеницата ги сложете в подходящ съд .
Когато боба се свари напълно отцедете му водата ,но запазете 20 мл.от нея .
Когато боба изстине , го сложете при лютеницата и лука заедно с нарязания магданоз. Разбъркайте и добавете водата от варенето, която отделихте - тя прави велика магия с овкусяването на салатата ,разбъркайте и опитайте на вкус и добавете и сол ,колкото ви е необходима .
Сложете в хладилника поне за час , за да се обединят вкусовете на съставките , а след това мятайте мръвките на скарата ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.