четвъртък, 15 март 2018 г.

РАЗКОШНИ ПИТКИ ЗА БУРГЕРИ 💞

А на Еми Тодорова са още по-красиви от моите затова ги сложих на  главната снимка ! 💞
Ако искате да си направите бургери в къщи , такива питки просто няма от къде да си купите и затова трябва вие да си ги направите .
Разликата е от земята до небето и даже не подлежи на сравнение да си направиш сандвич с ей такова златно пухче с хрупкава сусаменя коричка ,току-що извадено от фурната или с някакво подобие на питка , което някога е било топло .
Мноооого лесна и вкусна рецепта, която ше обикнете на мига , а и със сигурност ще зарадвате малчуганите в къщи, когато им приготвите вкусни домашни бургери .
Продукти :

350 мл. хладка вода
1 суха мая
1ч.л.захар
1ч.л.сол
500 гр . брашно
3 с.л. олио
за намазване 1 яйце и 2 с.л. прясно мляко
сусам за поръсване
В купа смесете маята,захарта и брашно ,колкото да стане кашичка и оставете да шупне да се активира маята. След това добавете олиото и солта и започнете да добавяте от брашното ,бъркайки с лъжица докато е възможно ,а после добавете всичкото брашно и доизмесете на плота. Спазвайте количеството, изключително вярна е рецептата. 
Покрийте с кърпа и оставете да втасва тестото един час .
Разделете втасалото тесто на 6 равни части и с малко брашно омесете всяко да стане на кръгла питчица, а готовите подреждайте на малко  разстояние едно от друго в тавичка застлана с хартия за печене. 
Включете фурната на 180 градуса  да загрява , а вие намажете с разбитото яйце с прясно мляко всяка питка и поръсете обилно със сусам. Покрийте пак питките и нека втасат още веднъж за 15 минути и ги сложете във фурната. 
Печете на 180 градуса, някъде 35-40 минути и са готови ,апетитния златисто-кафяв цвят ще ви подскаже , че са готови , а аромата който ще е във въздуха навсякъде около вас е просто неустоим!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.