вторник, 6 март 2018 г.

Върховна Картофена торта

Уж да я опитам на вкус как е станала,че я правя за първи път и като я подкарах....е така от подноса 1/4 изчезна за норматив 😂😂😂
Едно испанско клипче ми попадна с нещо подобно и като ми влезе мухата 5-6 дни я умувах как точно да я направя и какво да и сложа ,но мисля ,че съм се справила много добре ,защого е фантастична на вкус. Рецептата дава свобода на действие, когато имате основата ,така че и вие може да я адаптирате и пригодите по свой вкус .Аз я напълних с Печено пиле , Моцарела ,сметана и т.н.,,но очаквайте и съвсем скоро ще опитам вариант 2 със съвсем други продукти .
Продукти :
8 средни картофа
1 печено пиле , около килограм
2 яйца
100 мл.прясно мляко
200 мл.течна сметана
200 гр.моцарела
100 гр.кашкавал
оол,олио,черен и червен пипер за картофите
сол и черен пипер за заливката
Първо ви трябва печено пиле ,а дали ще си го купите готово опечено или вие ще си го опечете избора е изцяло ваш .Може да ползвате и само бутчета ,но аз исках да има разнообразие и бяло и червено месо затова си опекох пиле по тази рецепта за  ПЕЧЕНО ПИЛЕ
Обезкостих го перфектно и го накъсах на много ситни парченца.
Обелвате си картофите и ги нарязвате като чипс на филийки, но една идея по-дебели и ги слагате в една купа. Поръсете ги с олио ,малко черен и малко червен пипер, сол на вкус и ги разбъркайте много хубаво да се  овкусят всички. 
Взимате тава застлана с хартия за печене и ги подредете в прави линии като леко ги застъпвате . Печете в загрята на 200 градуса фурна 10 минути и ги изваждате от фурната.
Настъргвате си Моцарелата и кашкавала на едро .
В купа забърквате яйцата , млякото, сметаната, малко черен пипер и сол на вкус .
Взимате тортената форма, намажете я с олио хубаво навсякъде и започвате да редите от печените картофи по дъното, като леко ги застъпвате, а отстрани на стената също нареждате изправени и леко ги притиснете към стената. Формата ми е 26 см.
Напълнете с накъсаното пиле ,Моцарелата и кашкавала ,като първо сложете кашкавала ,после пилето и накрая Моцарелата. .
Тортената форма обикновено пропуска течности затова или я облечете във фолио или като мен я сложете в друга тава да си тече там ,каквото ще изтече .
Залейте с млечната смес и подредете отгоре като капак останалите картофи като пак леко застъпвате.
Печете в загрята ня 180 градуса фурна 40 минути, вадите ,поръсвате с магданоз и е готово. Изчакайте 10 минути и с ножче с остър връх леко отлепете ,ако има полепнали картофи по ринга и освободете тортата .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.