сряда, 21 март 2018 г.

КИНДЕР-БУРГЕР МЕНЮ

Това , че го кръстих така съвсем не означава , че е само за деца , но съм убедена , че когато го видят и радост ще грее от детските очички .
А  вас искам да успокоя , че нищо не е пържено и че и четрите компонента - питка , кюфте ,картофки и салатка са домашно и собственоръчно приготвени от мен в случая и това ми беше една от основните идеи , когато го замислях , а именно да сервираме на децата си хем нещо любимо , хем приготвено от самите нас и да няма овкусители като кетчуп и майонеза примерно , общо взето с чиста съвест да им сервираме любима храна.
Продукти за кюфтето в бургера :

500 гр.кайма
1/4 ч.л.черен пипер
сол на вкус
1 равна  ч.л.кимион
5 яйца
Слагате всички съставки в купа и разбъркайте с лъжица , получава се рядка смес . Взимате тиган с незалепващо покритие и го намажете с 1-2 капки олио навсякъде просто ,за да не залепват . Загрее ли хубаво тигана слагате с лъжица 2-3 лъжици и оформете като шницел. Котлона намалете на средна степен , защото ще ги грабне от вън ,а от вътре ще са сурови иначе . Изчаквате няколко минути и когато се захване и е удобно го обръщате с дървена шпатула от другата страна. Стане ли златисто-кафяво е готово.
Ако имате плоча спокойно може да ги приготвите на нея ,аз нямам затова използвам тефлоновия тиган без мазнина .
 Пригответе останалите по същия начин , бройката, която ще получите зависи от големината на шницелите , които правите .
Картофките са приготвени на фурна по тази рецепта : КЛИКНЕТЕ ТУК
Питките приготвих по тази рецепта : КЛИКНЕТЕ ТУК
Моята салата в случай е " КОЛСЛО " просто, защото имах приготвена в къщи , но вие може да си  направите обикновена зелева салата или пък да смените с домат примерно, а ако все пак искате " КОЛСЛО " може да видите как да си го приготвите тук : КЛИКНЕТЕ ТУК
Не се колебайте и зарадвайте  любимите си хора с моите много вкусни домашни бургери и да ви е сладко естествено!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи💖! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.