понеделник, 12 март 2018 г.

ПЪРЖОЛИ ПО ЦАРСКИ

Абсолютно не е случайно името ,което им сложих на тези пържоли , С тях без да ми мигне окото мога да нагостя , който и да е цар или крал и даже си умирам от желание да ги сервирам на някой главен готвач ... а ма даже не просто главен готвач , а някой известен   ШЕФ , от боговете и корифеите  в кухнята и да гледам как ще му увисне мандибулата , коклко са вкусни 😂😂😂... излишна скромност в случая би била престорена , защото наистина просто  са фантастични .
Че са мозък крехки и сочни е ясно , но божествения им вкус идва от уникалния сос ,който се получи , когато комбинирах няколко продукта и се получи ястие , което хем е много лесно за изпълнение, хем с еднакъв успех може да си притотвите за вечеря или да посрещнеге гости .
А Димчо-злоядото ☺ не ми даде да му снимам чинията , която така беше умил с хляб, че можеше директно на сушката да я върна без да се мие☺☺☺....това ви го казвам, защото е мноооого голямо мерило за вкус на нещо и мноооого рядко се случва .
Продукти :

6 пържоли  по избор , моите бяха котлети
500 гр.гъби
1 Маги гъбена крем супа
300мл. течна готварска сметана
200 гр.Моцарела илиТопене сирене
70 мл.олио
сол
черен пипер
магданоз
Ако не искате да ползвате  "Маги гъбена крем супа "може да я замените с бульончета от Манатарки 3 бр.разтворени във 200мл. вода и 2.с.л пшеничено нишесте всичко  размито на кашичка, бульоните ги стрийте..
 Бульончетата са без оцветители,без консерванти ,без лактоза и без добавен глутамат  само с йодирана сол и може да си ги поръчате от тук БУЛЬОН ОТ МАНАТАРКИ
Овкусявате пържолите хубаво със сол и черен пипер и ги подреждате в тава , заливате ги с олио и вода да ги покрие хубаво и малко над тях да има ,завивате ги хубаво с фолио, слагате ги във фурната на 160-170  градуса  и ги забравете там за 2 часа . 
След това развивате и изваждате  пържолите  в чиния ,но внимателно, защото са мозък и да не се разпаднат .
В купа разтворете в 200 мл.вода гъбената супа ,разбъркайте да се махнат бучките и добавете в купата нарязаните на едро гъби и разбъркайте .
В соса в тавата изсипвате съдържанието на купата , добавяте сметаната . 
 Разбъркайте всичко хубаво и върнете във фурната на 220 градуса за около 20 минути,  а после разбъркайте хубаво и върнете и пържолите в тавата ,като ги покрийте в соса ,сложете нарязаните на едро парчета Моцарела или Топене сирене  и пак тавата във фурната за още 10-15 минути до уплътняване на соса и апетитен завършен вид на ястието.
Поръсете с магданоз и е готово за сервиране !
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.