Снимките казват всичко. ..просто наградете душиците си с това блаженство по най-бързия начин .
Толкова е вкусна, че чак не вярвам ,че е възможно да е чак тооолкова добра .....за мен няма по-добра "Лазаня " от тук нататък. ...този вкус е несравим с нищо друго , затова хора бегом към магазина за продукти и купете хубави марки ,не се стискайте, защото вкусните храни стават единствено от качествени продукти.
Продукти за двете тавички :
1 пакет кори за "Лазаня " 500гр. хубави!!! ,не български и замразени
400 гр.пушено филе
300 гр.гъби, не от буркан
2 моркова
400 гр. Моцарела
200 гр.кашкавал
сол и черен пипер
150 гр.масло - хубаво, не българско ,немско или френско
3 с.л.с връх брашно
1л.прясно мляко
200 мл.течна сметана
1 пакетче крема сирене
300 гр.гъби, не от буркан
2 моркова
400 гр. Моцарела
200 гр.кашкавал
сол и черен пипер
150 гр.масло - хубаво, не българско ,немско или френско
3 с.л.с връх брашно
1л.прясно мляко
200 мл.течна сметана
1 пакетче крема сирене
Почистете и измийте гъбите и морковите , гъбите нарежете на не много дребно, а морковите настържете на едрото на рендето.
Сложете 20 гр.масло в тенджерка да се разтопи, но да не покафенеява, намалете котлона на средна степен и сложете вътре гъбите и настърганите моркови. Посолете малко на вкус, сложете и малко черен пипер .Разбъркайте 2-3 минути, целта е да омекнат зеленчуците и махате от котлона . Сипете вътре течната сметана , разбъркайте пак и оставете настрана.Повярвайте ми морковите дават уникална лека сладост,супер готина ,когато опитате после.
Нарежете си Моцарелата на дребни кубчета , кашкавала настържете на едро ренде, филето аз го купувам нарязано на мноого тънко и оставете и тях настрана ,
.За "Бешамела" нямаше как да ви направя подробни снимки,защото или трябваше да бъркам или да снимам,но се опитах да ви го обясня много подробно ,за да си го приготвите лесно .
Слагате маслото 125 гр. на котлона да се разтопи, но да не се пържи и разтопи ли се добавяте и брашното,бъркате постоянно до златисто-кафяв цвят и започвате да добавяте по-малко на тънка струйка,като не спирате да бъркате и прясното мляко докато го сложите всичкото.Ако сте бъркали правилно няма да са ви се образували бучици,но ако сте сгафили включете пасатора и той ще заличи грешките и ще го направи гладък .Овкусете със сол и черен пипер на вкус и стане ли соса с гъстотата на рядка боза махате го от котлона ! Веднага в горещия сос сложете крема сиренето и бъркайте докато се разтопи.
.За "Бешамела" нямаше как да ви направя подробни снимки,защото или трябваше да бъркам или да снимам,но се опитах да ви го обясня много подробно ,за да си го приготвите лесно .
Слагате маслото 125 гр. на котлона да се разтопи, но да не се пържи и разтопи ли се добавяте и брашното,бъркате постоянно до златисто-кафяв цвят и започвате да добавяте по-малко на тънка струйка,като не спирате да бъркате и прясното мляко докато го сложите всичкото.Ако сте бъркали правилно няма да са ви се образували бучици,но ако сте сгафили включете пасатора и той ще заличи грешките и ще го направи гладък .Овкусете със сол и черен пипер на вкус и стане ли соса с гъстотата на рядка боза махате го от котлона ! Веднага в горещия сос сложете крема сиренето и бъркайте докато се разтопи.
Сложете по-голяма тенджера на котлона с вода да заври и я манете от котлона щом заври, а вътре една по една сложете корите за лазаня , но не на куп целия сноп , защото ще залепнат една за друга , всички от кутията, но ги пускате една по една и нека поседят 5 минути в горещата вода да омекнат и започвате да сглобявате ястието.
Когато бланширате по този начин корите после ефекта е супер близо ,че все едно ядете домашно приготвена паста , а не готови кори . ☺
Когато бланширате по този начин корите после ефекта е супер близо ,че все едно ядете домашно приготвена паста , а не готови кори . ☺
Сега вече трябва да сглобите ястието. Най-отдолу от "Бешамела " , после от бланшираните кори един ред , после филенца , после парченца 'Моцарела "и няколко лъжици от гъбките с морковите и сметаната и пак отначало редувате по абсолютно същия начин, като видите, че тавата се напълва отгоре завършвате с "Бешамел " ,а върху него навсякъде разпределяте от настъргания кашкавал .
Печете на 190-200 градуса за около 30 минути до апетитен златисто-кафяв вид. .. това е най-яката "Лазаня " на света ☺, която ще опитате само и единствено , когато си сготвите ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.