понеделник, 26 март 2018 г.

МОЯТА ВЪРХОВНА ЛАЗАНЯ 💞

Дори и в Италия да отидете пак няма да я опигате докато не си я сготвите , защото рецептата си е изцяло мое творчество и мога да ви кажа само едно съвършена е...!
Снимките казват всичко. ..просто наградете душиците си с това блаженство по най-бързия начин .
Толкова е вкусна, че чак не вярвам ,че е възможно да е чак тооолкова добра .....за мен няма по-добра "Лазаня " от тук нататък. ...този вкус е несравим с нищо друго , затова хора бегом към магазина за продукти и купете хубави марки ,не се стискайте,  защото вкусните храни стават единствено от качествени продукти.
Продукти  за двете тавички :

1 пакет кори за "Лазаня " 500гр. хубави!!! ,не български и замразени 
400 гр.пушено филе
300 гр.гъби, не от буркан
2 моркова
400 гр. Моцарела
200 гр.кашкавал
сол и черен пипер
150 гр.масло - хубаво, не българско ,немско или френско
3 с.л.с връх брашно
1л.прясно мляко
200 мл.течна сметана
1 пакетче крема сирене
Почистете и измийте гъбите и морковите , гъбите нарежете на не много дребно,  а морковите настържете на едрото на рендето. 
Сложете 20 гр.масло в тенджерка да се разтопи, но да не покафенеява, намалете котлона на средна степен и сложете вътре гъбите и настърганите моркови. Посолете малко на вкус, сложете и малко черен пипер .Разбъркайте 2-3 минути, целта е да омекнат зеленчуците и махате от котлона . Сипете вътре течната сметана , разбъркайте пак и оставете настрана.Повярвайте ми морковите дават уникална лека сладост,супер готина ,когато опитате после.
Нарежете си Моцарелата на дребни кубчета , кашкавала настържете на едро ренде, филето аз го купувам нарязано на мноого тънко и оставете и тях настрана ,
.За "Бешамела" нямаше как да ви направя подробни снимки,защото или трябваше да бъркам или да снимам,но се опитах да ви го обясня много подробно ,за да си го приготвите лесно .
Слагате маслото 125 гр. на котлона да се разтопи, но да не се пържи и разтопи ли се добавяте и брашното,бъркате постоянно до златисто-кафяв цвят и започвате да добавяте по-малко на тънка струйка,като не спирате да бъркате и прясното мляко докато го сложите всичкото.Ако сте бъркали правилно няма да са ви се образували бучици,но ако сте сгафили включете пасатора и той ще заличи грешките и ще го направи гладък .Овкусете със сол и черен пипер на вкус и стане ли соса с гъстотата на рядка боза махате го от котлона ! Веднага в горещия сос сложете крема сиренето и бъркайте докато се разтопи. 
Сложете по-голяма тенджера на котлона с вода да заври и я манете от котлона щом заври, а вътре една по една сложете корите за лазаня , но не на куп целия сноп , защото ще залепнат една за друга , всички от кутията, но ги пускате една по една и нека поседят 5 минути в горещата вода да омекнат и започвате да сглобявате ястието.
Когато бланширате по този начин корите после ефекта е супер близо ,че все едно ядете домашно приготвена паста , а не готови кори . ☺
Сега вече трябва да сглобите ястието. Най-отдолу от "Бешамела " , после от бланшираните кори един ред , после филенца , после парченца 'Моцарела "и няколко лъжици от гъбките с морковите и сметаната и пак отначало редувате по абсолютно същия начин,  като видите,  че тавата се напълва отгоре завършвате с "Бешамел " ,а върху него навсякъде разпределяте от настъргания кашкавал .
Печете на 190-200 градуса за около 30 минути  до апетитен златисто-кафяв вид. .. това е най-яката "Лазаня " на света ☺, която  ще опитате само и единствено , когато си сготвите ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК


Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.