вторник, 27 март 2018 г.

ТОП КУЛИНАР НА М.МАРТ



В  Група " Готвенето всъщност е любов "  след провелия се конкурс в събота и неделя (24 и 25 март) избра за "Топ Кулинар ^ на месец   МАРТ  Феня Георгиева ! ☺💞 .
 Тя се представи с три различни ястия и с нейно позволение сега ще споделя с вас снимките предоставени ми от самата нея и рецептите по които ги е сготвила ,описани от самата нея  ! 


Пълнени чушки с кайма и ориз


1 кг.червени чушки
1/2 кг.кайма
4-5 гл.кромид лук
1 ч.от 200мл.ориз
Сол на вкус
Чубрица
Сминдух
Червен пипер
Лука се почиства и нарязва.
В голяма купа се поставя каймата,лука,суровия ориз,солта,пипера и подправките. Добавям 100мл.вода и измесвам хубаво,оставям да престои 1/2ч. сместа да поеме ароматите. През това време измивам и почиствам чушките,приготвям подходяща тава. Пълна чушките,без да притискам сместа. Подреждам в тавата,поливам с малко олио и наливам вода,да покрие леко чушките! Пека докато останат на мазнина. Когато се запекат отгоре ги покривам с ал.фолио.


                                                Вита баница с теглени кори


400гр.брашно за корите
100гр.брашно за поръсване
1/2ч.л.сол
Мая колкото лешник
Топла вода за замесване
Пресявам брашното в подходящ съд,добавям солта и разбъркваме с лъжица,правя кладенче,в него слагам 1с.л олио. Маята разтварям в 200мл.вода и с нея замесвам средно тесто. Разделям на 2 части. Всяка част измесвам и правя на малки питки,набрашнявам дъното на тавичката,където е месено тестото и поставям питките. Отгоре ги намазвам с олио и покривам със стреч фолио. Оставям го за 20мин.да се отпуснат.
През това време,намазнявам средна тава и приготвям плънката,която се състои от 
4яйца
250-300гр.сирене
1с.л.кис.млеко
3с.л.лимонада
1к.л.сода за хляб
На по голяма маса,поставям чиста покривка(месал)
Разточвам малко първата пита и започвам да я подхвърлям върху горната част на ръцете,като същевременно завъртам кората и я разтеглям. Когато се поизтъни я поставям върху масата и дърпам отвсякъде навън,да стане мноого тънка. 
Ръся с олио в кръг и с лъжица разпределям половината от плънката. С помощта на покривката,като повдигам от края,навивам кората! Единия край на кората поставям в средата на тавата и навивам като охлюв. Така процедирам и с втората кора и я навивам около първата.
Включвам фурната на 200°,изчаквам да се нагрее,намазвам баницата с малко олио отгоре и я пека 30 мин.или докато се зачерви. Веднага след изваждането намазвам баницата с маргарин. Така става ароматна и хрупкава.
Ели не мога да определя колко олио отива,но мисля,че около 100-150гр.

 Прасковки

3 яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.кис.млеко
1ч.ч.мазнина
Брашно колкото поеме за меко тесто.
1 1/2ч.л.амонячна сода
Сладкарска боя - жълта и червена.
Приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта с миксер.Добавят се; мазнината,кис.млеко,в което в разтворена содата и брашното. Меси се меко тесто,късат се парчета,колкото орех и се овалват топчета. Нареждат се в тава,застлана с хартия за печене. Пекат се в умерена фурна. Като изстинат,се издълбават и се пълнят с крем или мармалад и се лепят по две. Аз не ги дълбая,а ги слепвам. Разтваря се боята и се потапят целите в жълтата боя,а в червената - само едната половина. Докато са още влажни се овалват в кристална захар. Ако са дълбани,сместа се кълца на прах и се овалват в него. Отгоре може да се сложат по две листенца от чемшир.
 Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.