Просто е фантастична и не мисля,че има човек на когото не би му харесала . Ако харесвате сос "Бешамел" , то с неговия вкус може да се сравни най-добре,защото и тя е с прясно мляко. Цялото и готвене ще ви отнеме 20 тина минути и ще се насладите на мноооого вкусна, топла крем супа , която ще превърнете в своя любима на мига....!
А бе щом успя да детронира "Картофената крем супа" , която ми беше фаворит в сърцето представете си колко е вкусна. Не успях да ви направя подробни снимки, защото общо взето трябва да бъркате постоянно, за да не станат бучки, но ще ви опиша процеса и с лекота ще си я сготвите абсолютно съм сигурна.
Продукти :
2 л.прясно мляко
125гр.масло
5 с.л.брашно
сол на вкус и 1/3 ч.л.черен пипер
сирене 200 гр.
хляб за крутончетата, черен, червен пипер и струйка олио
Първо сложете хартия за печене в тава и наредете на един ред нарязаните на кубчета филийки хляб, поръсете със струйка олио, разбъркайте да се омазнят и поръсете с малко черен и малко червен пипер, разбъркайте хубаво пак и сложете във фурната на 200 градуса за около 10 минути и са готови, но ги разбърквайте по време на печенето и печете до апетитен златисто-кафяв загар.
Слагате тенджера на котлона,а той да е включен на средна степен , не на най-силното и сложете маслото да се разтопи, но да не покафенеява , само да се разтопи и добавете брашното. С телената бъркалка бъркате енергично да се смесят брашното и маслото и да се позапържи до златисто и започвате да добавяте по-малко ,като не спирате да бъркате с бъркалката студеното прясно мляко, но на части и така и двата литра докато се усвоят и стане еднородна гладка каша, но не спирайте да бъркате. Ще видите,че до няколко минути ще започне да се сгъстява и тръгва да завира , държите още 2-3:минути разбърквайки и махате от котлона. Добавете солта и черния пипер и овкусете супата по свой вкус
Имайте пред вид,че колкото повече изстива ще се сгъстява , а когато я притоплите следващия път пак ще се втечни .
Сервирайте в купичка или друга супена чиния , а на масата отделно сервирайте натрошеното сирене и крутончетата в отделни съдове ,за да си добави от тях всеки по свой вкус .
Ако сложите сиренето в тенджерата и тогава сервирате то ще се стопи ,затова, за да не изчезва това е варианта сервирате отделно и добавяте непосредствено преди консумация.
Ако въпреки цялото бъркане ,нещо не сте се справили и виждате бучици може да пуснете пасатора и да заличите грешките. Наистина тази крем-супа е с божествен вкус, ухае на масло и удоволствието ,което ще изпитате похапвайки от неяя ще ви донесе страхотна наслада !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.