събота, 10 март 2018 г.

НОАЗЕТИ -КАРТОФЕНИ ТОПЧЕТА

Тези топчета са " Картофени ноазети " и с еднакъв успех могат да бъдат  прекрасна и вкусна гарнитура към основното ястие и чудно мезенце за биричка или винце. Като ги почне човек и няма спирка , като семки са .☺
Не са трудни, но са малко пипкави докато намотаеш топчетата , после пържене ...те стават бързо ,но все пак си е работа, в глобален план обаче усилието си е струвало , защото са много вкусни , а и атрактивни.


Продукти :

4 средни картофа
30 гр.масло
1 яйце
сол на вкус
1/4 ч.л.черен пипер
3 с.л.галета
4 с.л.брашно

брашно за овалване на топчетата
олио за пържене на маслена баня
Обелете и сварете  картофите, отцедете ги от водата и ги намачкайте с пресата за пюре или с вилица.  Сложете маслото и бъркайте докато са топли картофите да го усвоят. Сложете и останалите продукти и ще получите нещо като тесто. Намотайте топчетата и ги подреждате в чиния, а след като ги направите всички сложете чинията в хладилника за половин час да постегнат топчетата.
Загрейте олио за маслена баня,, котлона намалете на средна степен, защого стават много бързо и ще ги загорите иначе и взимате топче,потапяте в брашно, изтупвате излишното и го пускате да се пържи.
Станат ли златисто-кафяви са готови и ги изваждате да се отцедят върху кухненска хартия.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.