сряда, 30 октомври 2019 г.

ПЕЧЕН ДЖОЛАН С ТОПЛА МАРИНАТА

Три са нещата, които трябва да направите, ако искате да си сготвите крехко, сочно,  ароматно печено джоланче и когато си хапнете от него да се разтопи в устата ви, а месото само да пада от кокала.
Първото естествено е да си го купите, второто да го овкусите правилно и третото да имате търпение  да го изпечете на ниски градуси за по-дълго време.
Предимствата на топлата марината са първо, че при затоплянето и всички подправки освобождават много по силен аромат и вкус  и втората е, че с нея няма нужда да чакате часове наред да се овкуси месото  точно, защото е затоплена и много  бързо соковете проникват  навътре и го  овкусяват за нула време.
Пригответе си един такъв вкусен красавец по рецептата, която сега ще ви напиша и сами ще се убедите в резултата.
ПРОДУКТИ:

1  джолан 1,5кг. /по възможност заден и с кожа/
1 равна  с.л.сол
3 с.л.вода
4 с.л.кетчуп
2 с.л."Пикантина за барбекю" или друга подправка за барбекю
1/2 ч.л.черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2ч.л.чесън на прах
3 с.л.олио
Слагате всичко без джолана в касеролка на котлона и го махате от там в момента в който тръгне за завира.Просто трябва да се затопли, но без да заври.
Слагате джолана в тавата в която ще печете  и го намазвате  целия с маринатата  втривайтки и масажирайки месото с ръце.
Сипете вода около 500мл. и завийте тавата с фолио.
Печете 1/2 час на 220 градуса, после намалявате на 160 и печете още 1.5  часа.Развивате фолиото, усилвате на 220 градуса и печете още 15-20 минути до апититен златисто-кафяв цвят.Готово е и е "Мозък",както е думата! ☺
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.