вторник, 22 октомври 2019 г.

РОДОПСКА ЯХНИЯ

Винаги съм се чувствала длъжница откъм рецепти за немесоядната част от групата.☺
Дано тази вкусна "Родопска яхния", която сготвих днес ви зарадва и да смекчи поне малко вината ми, но аз си обичам мръвките хора и все към тях  ме влече.☺
Всичко за което съжалявам в момента е, че няма как да усетите страхотния аромат, който излиза от тенджерата на талази, аромат на пресни градински зеленчуци овкусени с дъхави родни подправки и дори аз, като заклет фен на мръвката, едва устисках да нащракам няколко снимки и стръвно  се нахвърлих, ометох и отопих щателно с крайче от снощния домашен хляб  ей таз чинийка и най-отговорно ви заявявам, че беше супер вкусно...сгответе си я!
ПРОДУКТИ:

4-5 средни картофа
1 шепа ориз
2 зелени чушки
1 морков
7-8 скилидки чесън
1 голяма глава лук
1 голям домат
100 мл.олио
1ч.л.червен пипер
20 зърна черен пипер
1 с.л.чубрица
1 връзка магданоз
1 с.л.брашно
сол на вкус
Почистете, измийте и нарежете зеленчуците, а скилидките чесън срежете на две,на три.Измийте ориза.Сипете олиото в тенджера на котлона и когато загрее сложете в него лука, чесъна, моркова, ориза, чушките и зърната черен пипер.Пържете 2-3 минути и разбърквайте постоянно, а след това сипете вода до средата на тенджерата сипах аз.... някъде около литър, литър малко беше.
Сложете капака и когато заври добавете картофиге и намалете на средна степен котлона. Оставете да си къкри ясгието така около 10 минутки и след това го овкусете с обеления и нарязан на кубчета домат, червения пипер, солта и чубрицага,
Похлупете пак да поври 2-3минути, а вие си размийте брашното с малко вода.... изсипете и него в тенджерата бъркайки.Ври още 2-3 минути и дърпате от котлона.
Готово е, поръсете го нарязания магданоз.
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.