Бисквитената торта е лесен, непретенциозен и много вкусен десерт любим на малки и големи.
Прави се за нула време, а вариантите за приготвянето и са безброй.Общо взето всеки си я адаптира според личния вкус на него и близките му хора.
Днес аз си приготвих ей тази импровизирана сладуранка, опитахме я и с пълно отличие издържа експертната ни оценка😆😆😆щом половината тавенце изчезна за норматив.
Крема и е божествен, лекото шоколадово ухание на Бейлиса в който топих бисквитите съпровожда всяка хапка, но истинския кеф е когато стигнеш до място с "Нутела", която разхвърлях тук-там между блатовете....тогава вече положението е леле майко....!😆
Направете си я спешно !!!!! 😆 Уникално вкусна е!
ПРОДУКТИ:
1 пакет бели бисквити "Закуска" от 330гр.
300 мл.течна сметана
200 гр.заквасена сметана
250 гр.маскарпоне
3 с.л.пудра захар
1 буркан Нутела" 400гр.
200 мл.прясно мляко
50мл. "Бейлис"
Разбийте течната сметана заедно с пудрата захар.Когато се втвърди прибавете към нея маскарпонето, заквасената сметана, и половината бурканче с Нутела.
Продължете да разбивате с миксера до хомогенност и пухкав крем.
В купичка сипете млякото заедно с ликьора и започнете да потапяте бисквитите една по една в него и да ги редите в тавичка.
Когато запълните дъното с бисквите, намажете богато пласт от крема, а върху него разпръснете тук-там по чаена лъжичка Нутела.
Продължете да редите съставките в същата последователност до изчерпването им, а най-отгоре завършвате пак с крем върху, който има тук-там малки купчинки с "Нутела".
С клечка за зъби издърпайте филизи насам-натам, за да добие тортата по ефектен завършен вид.
Сложете я в хладилника за 4 часа, да стегне хубаво и да се обединят вкусовете на продуктите и после е ваша.
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.